Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ κήρυξαν πρώτες τον πόλεμο - Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις, λέει το Πεντάγωνο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ έχει κάθε δικαίωμα να λάβει αντίμετρα εναντίον της επιθετικότητας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη κι αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας.

Όπως υποστήριξε ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ, οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συνιστούν κήρυξη

πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν "δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη", εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του "ανθρωπάκου πύραυλου", κάνοντας μια εμφανή αναφορά στον Κιμ.

Ο Ρι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα το Σάββατο ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο "κύριος σατανικός πρόεδρος" Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ "άνθρωπο πύραυλο". "Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρωπάκου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Επίσης το Σάββατο το βράδυ αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν στον εναέριο χώρο, ανατολικά της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενα από μαχητικά αεροσκάφη σε μια επίδειξη δύναμης. Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Dana White ήταν να δείξει ότι ο Πρόεδρος Donald Trump έχει στη διάθεσή του "μια σειρά στρατιωτικών επιλογών για να νικήσει κάθε απειλή".

Πεντάγωνο: Θα δώσουμε επιλογές στον Trump για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Β. Κορέας

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει επιλογές στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για να αντιμετωπίσει την Πιονγιάνγκ αν συνεχιστούν οι προκλήσεις.

"Εάν η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες, θα φροντίσουμε να παράσχουμε στον Πρόεδρο επιλογές για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα", ανάφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Robert Manning.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μετά τη δήλωση κορυφαίου διπλωμάτη στον ΟΗΕ τη Δευτέρα ότι το tweet του Trump πως ο Kim Jong-un "δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη" συνιστά κήρυξη πολέμου από τις ΗΠΑ.

"Όλος ο κόσμος πρέπει να θυμάται ξεκάθαρα πως ήταν οι ΗΠΑ αυτές που πρώτες κήρυξαν πόλεμο εναντίον της χώρας μας", φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το Reuters. "Η Πιονγιάνγκ έχει κάθε δικαίωμα να λάβει αντίμετρα κατά της επιθετικότητας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη κι αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριο χώρου της Βόρειας Κορέας", πρόσθεσε.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα