Τζόγος για τον Πάπα

Αλλού παίζουν τον παπά και αλλού… τον Πάπα. Φωτιά έχουν πάρει οι διεθνείς εταιρείες στοιχημάτων, με το «παιχνίδι» για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’. Όπως σχολιάζουν εκπρόσωποι εταιρειών στοιχημάτων, η εκλογή του νέου Πάπα αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ στοιχημάτων για μη αθλητικά γεγονότα, ξεπερνώντας ακόμη και τις αμερικανικές εκλογές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρακτορείου Paddy Power,

τα στοιχήματα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,3 εκατ. δολάρια, ποσό που είχε πονταριστεί στην προηγούμενη εκλογή του προκαθήμενου της Αγίας Έδρας του Βατικανού το 2005, όταν εξελέγη ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ. Προς το παρόν, τα φαβορί είναι ο αρχιεπίσκοπος Μιλάνου Άντζελο Σκόλα με απόδοση 7/2, ο καρδινάλιος Πίτερ Τουρκσόν από την Γκάνα με απόδοση 4/1 και ο καρδινάλιος Μαρκ Ουελέ από τον Καναδά με επίσης 4/1 απόδοση.

Οι εταιρείες στοιχημάτων επίσης κάνουν ειδικές προσφορές για να προσελκύσουν πονταρίσματα και ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα υπόσχονται μέχρι και επιστροφές χρημάτων. Οι παίκτες, εκτός από το ποιος θα είναι ο επόμενος Πάπας, έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν στη χώρα καταγωγής του, το όνομα που θα λάβει μετά την ανάδειξή του, την ηλικία του, ακόμη και το πόσο θα διαρκέσουν οι διεργασίες του κονκλάβιου των καρδιναλίων που θα τον εκλέξει. Και παρά το ότι ο τζόγος γύρω από την εκλογή του νέου Πάπα έχει ενοχλήσει κάποιους από το Βατικανό, οι μπούκις αναφέρουν ότι υπάρχει και αρκετή πληροφόρηση εκ των έσω για το πώς να κινηθούν τα στοιχήματα. Η διαδικασία για την εκλογή νέου Πάπα θα ξεκινήσει μετά τις 15 Μαρτίου.

bloomberg

Keywords
Τυχαία Θέματα