Τα 15 λεπτά δημοσιότητας…της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

(Ανανεωμένο) Τη δόξα του ΠΑΜΕ εζήλωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να κάνει πολιτικό ακτιβισμό καταλαμβάνοντας κτίρια. Στη μάχη της Αριστεράς για το ποιος είναι πιο… αριστερός, πιο επαναστάτης και πιο μάχιμος, δεν έπρεπε να μείνει πίσω και το κόμμα του Τσίπρα. Για το λόγο αυτό η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

αποφάσισε πρωί – πρωί, μιας και δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει (ίσως να πάνε για δουλειά;) και πήγε να καταλάβει το γραφείο του Γιώργου Μέργου στην οδό Σταδίου.

Με τον τρόπο αυτό έκαναν το καθήκον τους στο πλαίσιο της επαναστατικής γυμναστικής που τους έχει επιβάλλει ο σύντροφος Αλέξης. Ίσως έτσι νόμισαν ότι θα κερδίσουν τα 15 λεπτά δημοσιότητάς τους. Και το κατάφεραν, αλλά από ουσία μηδέν. Διότι ναι, ο κ. Μέργος είναι αυτές τις ημέρες persona non grata αλλά τι κατάλαβαν που έκαναν κατάληψη σε ένα άδειο γραφείο;

Ο σκοπός προφανής. Κατάληψη του κτιρίου, έρχονται τα ΜΑΤ, πέφτει λίγο σπρώξιμο, λίγο ξύλο και το τζέρτζελο στήθηκε. Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν, το θέμα έγινε πρώτο στα κανάλια, κάποιοι πήγαν στο νοσοκομείο και η Κουμουνδούρου ξεκίνησε και πάλι το γνωστό παραμύθι της Χούντας, της αστυνομοκρατίας και ούτω κάθε εξής.

Άλλωστε, υπήρχε το προηγούμενο της κατάληψης του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ, οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει και αυτός τα δικά του… επαναστατικά εύσημα.

Το ερώτημα είναι όμως ένα: Έχει κάθε άνθρωπος δικαίωμα να μπουκάρει και να κάνει καταλήψεις δημιουργώντας ένταση, όπου και όποτε γουστάρει; Μπορώ εγώ να πάω στα γραφεία της Κουμουνδούρου, να μπω μέσα, να σηκώσω πανό, να κάνω φασαρία γιατί δε μου αρέσει το κοκοράκι του Τσίπρα; Αστεία πράγματα.

ΕΔΕ για τις καταγγελίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά από επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσιας Τάξης, σχετικά με τις καταγγελίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου και Κ. Μπάρκα για βίαιη συμπεριφορά σε βάρος τους από αστυνομικούς ,μετά τη συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου.

Κόντρα στη Βουλή για το επεισόδιο

Με αφορμή τις καταγγελίες των βουλευτών Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και Κώστα Μπάρκα ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «εδάρησαν αγρίως παρότι επεδείκνυαν τις βουλευτικές τους ταυτότητες».

«Εδάρησαν αγρίως σε ένα κρεσέντο βίας των ματ, παρότι επεδείκνυαν τη βουλευτική τους ταυτότητα. Αυτό είναι ωμή παραβίαση του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων αποτελούν «κλιμάκωση του αυταρχισμού» εν όψει της απεργίας της 20ης Φλεβάρη.

Στις αιτιάσεις του κ. Παπαδημούλη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως «καταλήψεις δημοσίων χώρων είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται».

Όπως είπε, «κάθε πολίτης έχει την ευθύνη των πράξεών του και την ευθύνη των επιλογών του και την ευθύνη του να επιλέγει αν τη διαμαρτυρία του θα την εκφράζει με νόμιμο ή με παράνομο τρόπο».

«Αν έχετε να καταγγείλετε πρόσθετα πράγματα που αφορούν τη συμπεριφορά της αστυνομίας -τα πρόσθετα όμως όχι την επιβολή του νόμου και της τάξης- αυτά να τα πείτε και ως προς αυτά είμαι βέβαιος ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πράξει τα δέοντα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Βορίδης σημείωσε πως «για την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων δεν θα γίνονται ανεκτές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η θέση του Κινήματος είναι ξεκάθαρη και πως αυτή είναι «όχι στη βία».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος καλλιέργησε τη βία όταν από το 2009 έως το 2012 «προπηλάκιζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους». «Τώρα», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «καταγγέλλετε τη βία. Και εμείς την καταγγέλλουμε».

«Η κυβέρνηση μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών προχωρεί σε επιθέσεις με την αστυνομία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Αυτοί που καταλαμβάνουν παράνομα τα υπουργεία είναι η τρόικα», σημείωσε και κάλεσε την κυβέρνηση «να πετάξει τους τροϊκανούς έξω από τα υπουργεία».

«Οποιαδήποτε κοινωνική πάλη, ασχέτως κομματικής προέλευσης, μας βρίσκει σύμφωνους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Για αυταρχικό κατήφορο που δεν έχει σταματημό έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Σημείωσε ακόμη ότι μια πολιτική βάρβαρη για να μπορέσει να επιβληθεί, επιβάλλεται με το νόμο και την τάξη και τόνισε ότι «η κρατική βία δεν πρόκειται να σταματήσει τους αγώνες των εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα