Το «ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» κύριε Τσίπρα;

(Ανανεωμένο) Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Εκτός του πρώτη φορά Αριστερά για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του υπάρχει και το πρώτη φορά με τα ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών. Και δε μιλάμε για μπαχαλάκηδες αλλά για μια κοινωνική και παραγωγική ομάδα όπως οι αγρότες οι οποίοι εισέπραξαν από την κυβέρνηση του Τσίπρα

χημικά και ξύλο σήμερα στην πλατεία Συντάγματος επειδή διαμαρτύρονται για τη φοροεπιδρομή και τις περικοπές που έρχεται στο ασφαλιστικό τους.

Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Τσίπρας πολύ σύντομα θα εξαντλήσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Χτες είπαμε ότι οι αποδοκιμασίες σε βάρος του και η άρον άρον αποχώρησή του χωρίς δήλωση από το χώρο του Πολυτεχνείου είναι η αρχή του τέλους του. Σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την ανοχή που έδειχνε μέχρι πρότινος η κοινωνία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα πια ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπος με ολόκληρες κοινωνικές τάξεις –όπως οι αγρότες που από μια άποψη του έδωσαν και την εξουσία με την αλλαγή της εκλογικής τους συμπεριφοράς τον Ιανουάριο- χρησιμοποιώντας την αστυνομική καταστολή για να κάμψει τις αντιδράσεις τους στα μέτρα της κυβέρνησης. Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα κάγκελα και συνεχώς θα κατήγγειλε την κρατική τρομοκρατία όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλανε να θωρακίσουν την τάξη. Τώρα όμως επέλεξε να εφαρμόσει μνημόνιο και μάλιστα το χειρότερο οπότε και τα υπόλοιπα θα γίνονται με χειρότερο τρόπο απ’ αυτόν που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τα χρόνια της αθωότητας για το ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί. Τώρα πια το μνημόνιο και το σκληρό πρόσωπο της κρατικής καταστολής είναι το δικό του. Οι εικόνες της πλατείας Συντάγματος σήμερα δείχνουν μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται όχι μόνο ασυνεπής με τα όσα εξήγγειλε πριν πάρει την εξουσία αλλά και απόλυτα πανικοβλημένη που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί κρίσεις και κοινωνικές αντιδράσεις. Ο κατήφορος είναι όλος δικός της…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα,tsipra