Το θρίλερ Πιστόριους συνεχίζεται

Επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας αντιμετωπίζει ο νοτιοαφρικανός βασικός επιθεωρητής, Χίλτον Μπόθα, ο οποίος διερευνά την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, Όπως ανέφεραν τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε η αστυνομία, ο Μπόθα μαζί με άλλους δύο αστυνομικούς φέρονται να άνοιξαν πυρ, μεθυσμένοι, εναντίον ενός ταξί,

προσπαθώντας να το σταματήσουν.

Ο Μπόθα και δύο ακόμη αστυνομικοί αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου το Μάιο. Ο Μπόθα και οι άλλοι δύο συνελήφθησαν το 2011, σύμφωνα με την Eyewitness News. «Ενημερωθήκαμε χθες ότι οι επανήλθαν οι κατηγορίες κατά του Χίλτον Μπόθα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβιλ Μαλίλα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συνεχίσει να εργάζεται για την υπόθεση Πιστόριους. Όταν οι κατηγορίες ήρθαν στο φως αμφισβητήθηκαν πολλά στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα χθες, μετά την κατάθεση Μπόθα στην υπόθεση Πιστόριους, όπως τα υποτιθέμενα κουτιά με τεστοστερόνη που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Η ακροαματική διαδικασία πάντως συνεχίζεται. Πληροφορίες θέλουν το δικαστήριο να εξετάζει το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση του Όσκαρ Πιστόριους. Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή. Ο Πιστόριους είναι ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σκότωσε κατά λάθος τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη. Η εισαγγελία υποψιάζεται ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος.

guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα