Το Ισλαμικό Κράτος στηρίζει τους διαδηλωτές στο Φέργκιουσον!

Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους βρήκε μια καλή ευκαιρία να αποκηρύξει την δυτική δημοκρατία, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το Twitter ενθαρρύνοντας τους διαδηλωτές στο Φέργκιουσον να πραγματοποιούν επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με βάση την Ουάσινγκτον που παρακολουθεί την δραστηριότητα των τζιχαντιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε

την Τρίτη ότι μια «εξέχουσα ομάδα» τους, παροτρύνει τους οπαδούς να χρησιμοποιήσουν hashtags σχετικά με το Φέργκιουσον για να εξαπλωθεί η προπαγάνδα του ISIS και να υποκινήσουν περισσότερη βία.

Κάποιο σχετικό μήνυμα γράφει: «Μοναχικέ μουτζαχίντ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το #Ferguson για να καεί κι άλλο η Αμερική. Τσακώνονται για εγκόσμια [θέματα], οπότε στείλετε τους στην κόλαση! #ISIS». Ένας άλλο γράφει: «Υποστηρικτές του ισλαμικού κράτους στην Αμερική, αυτό που συμβαίνει στο #Ferguson είναι μια πολύτιμη ευκαιρία που δεν θα ξανάρθει. Επαναστατήστε και χύστε το αίμα τους στους δρόμους και στις γειτονιές».

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι δεν είναι ασυνήθιστο για το Ισλαμικό Κράτος να χρησιμοποιεί την επικαιρότητα για να υποκινεί τους οπαδούς του. Ένα θέμα που επαναλαμβάνεται συχνά επίσης σε πολλά tweets του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζει ότι αυτοί νοιάζονται περισσότερο για την αφροαμερικανική κοινότητα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

www.washingtonpost.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα