Το εγκώμιο Παπαδάτου στο Ν. Γιαννόπουλο εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ; Θα απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας;

16:44 7/3/2014 - Πηγή: Antinews

Στις καταγγελίες της ΝΔ ότι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του Κουφοντίνα η Κουμουνδούρου απάντησε αρχικά ότι ο Νίκος Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι ανήκε στη συνιστώσα «Ρόζα» αλλά δεν εντάχθηκε ποτέ στον «ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια και αφού η Λ. Συγγρού έδωσε συνέχεια στο θέμα καλώντας να αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ

στο εσωτερικό του τις φωνές υπεράσπισης των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ότι η ΝΔ θέλει να γυρίσει η χώρα σε «εμφυλιοπολεμικό κλίμα».

Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει την ατζέντα που θέλει να βάλλει η ΝΔ. Σ’ αυτό το κλίμα κινήθηκαν ως τώρα ολιγόλογες τοποθετήσεις του για τις βολές του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα το οποίο το προλογίζει ο Νίκος Γιαννόπουλος ο οποίος είχε καταθέσει και ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της «17 Νοέμβρη». Και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα που απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία απ’ τα ζητήματα που ανοίγει η ΝΔ για να αντιπαρατεθεί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ουσία της τοποθέτησής του ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αρνούνταν να μπει στη σε οποιαδήποτε συζήτηση που θα δημιουργούσε κλίμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται την τρομοκρατία. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας απαντούσε για το Νίκο Γιαννόπουλο ότι «δεν γνωρίζει τον κύριο» αν και οι εικόνες από συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών το 2009 λέει άλλα.

Ωστόσο την ώρα που η Κουμουνδούρου παίρνει αποστάσεις από τον συγγραφέα του προλόγου του βιβλίου του Κουφοντίνα, ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής με άρθρο του στο rednotebook αφού παίρνει αποστάσεις από τη δράση της 17 Νοέμβρη και την «ιδεολογία» της, δηλώνει ότι θα διαβάσει το βιβλίο «από εκτίμηση και σεβασμό στη δρώσα ιστορία ενός συντρόφου όπως ο Νίκος, η παρουσία του οποίου σε όλους τους αγώνες της Μεταπολίτευσης, πλειοψηφικούς και μειοψηφικούς, χωρίς οικονομία δυνάμεων και συναισθημάτων, αποτελεί επί τέσσερις δεκαετίες έμπνευση και παράδειγμα για τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες (κάθε εκδοχής) της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Θα το κάνω πολύ περισσότερο τώρα: για λόγους στοιχειώδους αλληλεγγύης προς το Νίκο (και τη Μάνια, το Γιάννη, τον Κώστα), αλλά και ως ένδειξη βαθιάς περιφρόνησης προς τον ακροδεξιό συρφετό που υποδύεται την κυβέρνηση και (νομίζει ότι) διαιρεί την Αριστερά σε “νομιμόφρονες” και “ακραίους”, ενώ στην πραγματικότητα απονέμει στους ανθρώπους της τίτλους τιμής».

Η τοποθέτηση αυτή έδωσε την αφορμή να επανέλθει η ΝΔ μέσω της εκπροσώπου τύπου της Άννας Ασημακοπούλου η οποία αναφέρει «Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δ. Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος, σπεύδει να διαφημίσει το βιβλίο του αρχιτρομοκράτη και κατ’ εξακολούθηση δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα. Πλέκει, ταυτόχρονα, το εγκώμιο του συντρόφου του Ν. Γιαννόπουλου που προλογίζει το βιβλίο. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να προσποιείται πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Τα ψέματα τελειώνουν. Είναι υποχρέωσή του να πάρει θέση. Άμεσα και έμπρακτα».

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη ΝΔ στον "εμφυλιοπολεμικό" της ξεπεσμό. Η χώρα έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να την απασχολούν, άλλο αν η ΝΔ κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις όπως του Δημοσθένη Παπαδάτου μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν πρέπει να πάρει σαφή θέση ο Αλέξης Τσίπρας;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα