Σαμαράς: Η Ελλάδα ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση

16:44 7/3/2014 - Πηγή: Antinews

«Η Ελλάδα ανακάμπτει - σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη λειτουργεί. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για (μια) καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο.

«Δεν θα αφήσουμε

τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» τόνισε ακόμα, ενώ

αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε πως δεν έχουμε να κάνουμε με αριθμούς, γιατί πίσω από αυτούς βρίσκονται άνθρωποι και υπογράμμισε πως πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων ανθρώπων.

Σημείωσε επίσης πως η Ιρλανδία, η Π¨Πορτογαλία η Κύπρος, η Ελλάδα πάνε πολύ καλύτερα, επαναλαμβάνοντας την πεποίθηση πως η χώρα μας ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση.

«Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για (μια) καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη «να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία, να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό»: «Οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές απειλούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα κερδίσουμε. Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή. Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στην ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που να θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντησή μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές».

Συναντήσεις με Μέρκελ και Τιμοσένκο

Επαφές με ευρωπαίους ηγέτες έχει ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στο Δουβλίνο για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν.

Σήμερα o Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Θα μιλήσει επίσης στη συνέλευση του ΕΛΚ που θα αναδείξει τον υποψήφιό του για την θέση του προέδρου της Κομισιόν στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Ο κ. Σαμαράς είναι ένας από τους τρεις που έχουν προτείνει για την θέση του υποψηφίου τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μαζί με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της κ. Μέρκελ και το κόμμα του κ. Γιούνκερ.

Πάντως, δεν αποκλείεται να καταγραφεί σύγκρουση βορρά-νότου, αν Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι αποφασίσουν να συνταχθούν με τη υποψηφιότητα του κοινοτικού επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ.

Εκτός από τη μονομαχία Γιούνκερ-Μπαρνιέ, στη Σύνοδο του Δουβλίνου θα στηθούν κάλπες και για την ανάδειξη του γάλλου Ζοζέ Ντολ στο τιμόνι του ΕΛΚ, καθώς και για την έγκριση του προγράμματος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα