Το 49% των Γερμανών, θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

22:27 8/7/2012 - Πηγή: Antinews

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θεωρούν ότι η Ευρωζώνη θα είναι καλύτερη χωρίς την Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού περιοδικού Focus, που θα δημοσιευτεί αύριο.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Emind, δείχνει πως το 49% των Γερμανών είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας

από το ευρώ, ενώ το 43% δηλώνει ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα μας στο κοινό νόμισμα.

Τον προηγμένο μήνα, σε  ανάλογη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Γερμανών πολιτών που επιθυμεί την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, ήταν 46%.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που μεταδίδει την είδηση, παρά την δυναμική που θα αποκτήσει ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να δοθεί σήμερα στην κυβέρνηση συνασπισμού που ηγείται, θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη δεξιότητα όσον αφορά το αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που θα θέσει στους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει  περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή του προγράμματός της, όμως θα πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της τρόικας, η οποία  ερευνά την οικονομική κατάσταση της χώρας για να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πηγή: AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα