Τίτλοι τέλους για Ρίμπο

Πιο φτωχά θα είναι τα ποδοσφαιρικά γήπεδα πλέον. Με ένα συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Ριβάλντο αποχαιρέτησε τη στρογγυλή μπάλα στα 42 του χρόνια.

Τελευταίο σταθμός στην γεμάτη τρόπαια και διακρίσεις καριέρα του η Μότζι Μιριρ στην οποία αγωνίζεται και ο 18χρονος γιος του Ριβαλντίνιο . Μάλιστα στο τελευταίο αυτό παιχνίδι αγωνίστηκαν για λίγα λεπτά μαζί.

Μεταξύ άλλων στο σημείωμά προς τους φίλους του έγραψε :

"Είμαι ευγνώμων για την μεγάλη καριέρα που έχτισα όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχαν πολλά εμπόδια, προκλήσεις, παραιτήσεις, επιθυμίες, απογοητεύσεις, αλλά

πολύ περισσότερες χαρές, επιτεύγματα, βελτίωση, αλλαγή. Μερικές φορές διδασκαλία, άλλες φορές εκμάθηση, αλλά ποτέ δεν έχασα τον στόχο μου. Πάντα με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και στον δρόμο του Θεού. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, πολλοί άνθρωποι πέρασαν από τη ζωή μου μερικοί για μία περίοδο, άλλοι παρέμειναν φίλοι μέχρι και σήμερα".

Το μήνυμά του έκλεισε με ένα απόσπασμα από την επιστολή προς Κορινθίους: "Όλοι οι αθλητές που προπονούνται, πρέπει να εξασκούνται σκληρά για να κερδίσουν το στέμμα, το οποίο δεν διαρκεί για πολύ. Αλλά θέλουμε να πάρουμε ένα στέμμα που δεν διαρκεί πολύ".

Ο Ριβάλντο άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 1991 με τη Σάντα Κρουζ, Το 1997 βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα, όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα κύπελλο, ενώ το 1999 κατέκτησε τη "Χρυσή Μπάλα" και το Κόπα Αμέρικα. Το 2002 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία και πήρε μεταγραφή στη Μίλαν, όπου το 2003 κατέκτησε το Champions League και το κύπελλο Ιταλίας.

Το 2004 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου πανηγύρισε 3 σερί πρωταθλήματα με ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ το 2007-2008 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, με εξίσου θετικά αποτελέσματα.

Το 2008 μετακόμισε στο Ουζμπεκιστάν για λογαριασμό της Μπουνιόντκορ, όπου λίγο αργότερα συνεργάστηκε με προπονητή τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ενώ το 2011 επέστρεψε στην πατρίδα του για τη Σάο Πάουλο. Το 2012 πραγματοποίησε ακόμα ένα μεγάλο ταξίδι, στην Αγκόλα, όπου φόρεσε τη φανέλα της Κάμπουσκορπ, μέχρι να επιστρέψει οριστικά στη Βραζιλία.

Με τη "σελεσάο" κατέγραψε 74 συμμετοχές και 34 γκολ από το 1993 μέχρι το 2003.

Ρίμπο σ' ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα