Την “Αγορά του Καταναλωτή”, στου Ρέντη,εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

Με «καρφιά» για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Χρυσή Αυγή», τους οποίους, χωρίς να τους κατονομάσει, κατηγόρησε για λαϊκισμό, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη.

Ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να στηριχτούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αναφερόμενος στο κοινωνικό ρόλο του κράτους, σημείωσε με νόημα: «…Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό

ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες…»

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «…Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει… οφείλουμε να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου»

Παραδέχτηκε ότι η λειτουργία του Δημοσίου δεν είναι ακόμη αυτή που πρέπει, αλλά όπως τόνισε βήμα, βήμα καθημερινά πλησιάζει τον στόχο: «…Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα»

Η Αγορά του Καταναλωτή, που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός θα λειτουργεί στις καθημερινά επτά ημέρες την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς και θα είναι ανοικτή από τις 08:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα.

Η Αγορά του Καταναλωτή δημιουργήθηκε προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται προϊόντα σε τιμές χονδρικής και με κατά 40% έως και 50% φτηνότερα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος συνόδευε τον Α. Σαμαρά αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι πρώτη φορά εδώ και 52 χρόνια επισκέπτεται την Λαχαναγορά του Ρέντη πρωθυπουργός. Τον Α. Σαμαρά και την συνοδεία του κέρασαν παραγωγοί από την Κρήτη ρακί και κρητική γραβιέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα