Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη

Οι πολιτικές διαπραγματεύσεις γίνονται από πολιτικούς αρχηγούς. Οι τεχνοκράτες εφαρμόζουν τις πολιτικές που χαράζουν οι ηγέτες.

Στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 24 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της αλληλεγγύης του Ευρωπαϊκού Βορρά προς τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να χρηματοδοτήσει την ομοιόμορφη ανάπτυξη της οικονομίας της με βάση ένα νέος συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που ξεκινά από την τραπεζική ένωση και συνεχίζει με

τη δημοσιονομική ένωση.

Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης κι αφού η Ευρώπη κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο των εξελίξεων, ήρθε η στιγμή και η βαριά ευθύνη στους σημερινούς ηγέτες της να σχεδιάσουν το κοινό μέλλον 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί ως πείραμα στον δοκιμαστικό σωλήνα σε συνθήκες πλήρους αποστείρωσης ενός εργαστηρίου. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν οι νέες κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για την καταπολέμηση της διαρθρωτικής ανεργίας και την οικονομική ανάπτυξη σε καθεστώς ανοικτών αγορών και σταθερού νομίσματος. Οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από τους ηγέτες της Ευρώπης στις Συνόδους Κορυφής των επόμενων μηνών. Η Ελληνική Προεδρία του 2014 θα έχει την ευκαιρία να βάλει τη βάση για την υλοποίηση αυτών των στρατηγικών αποφάσεων.

Αυτή είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση που ξεκινά για την Ελλάδα και όχι τα 4 «προαπαιτούμενα» για την δόση του 1 δις Ευρώ τα οποία είχαμε υποχρέωση να ολοκληρώσουμε το περασμένο καλοκαίρι….

The post Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα