Τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στο ΠΑΣΟΚ

Υπουργοί μόνοι, ψάχνουν ρόλο για την επόμενη ημέρα

Όλοι οι «παπανδρεϊκοί» υπουργοί, αλλά και αρκετοί άλλοι, ένα πράγμα ζήτησαν ουσιαστικά από τον ΓΑΠ: να τους διασφαλίσει ρόλο την επόμενη ημέρα. Και το έκαναν ζητώντας ο επόμενος πρωθυπουργός να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι η κυβερνητική παράταξη είναι κοινωνική και πολιτική μειοψηφία.

Αυτό είναι κάτι που λίγοι

το αντιλαμβάνονται στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης που ζήτησε (στο «Mega») να παραιτηθούν ταυτόχρονα και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Σημειώνεται ότι Λοβέρδος και Ραγκούσης θεωρούν δευτερεύον θέμα από πού θα προέρχεται ο νέος πρωθυπουργός. «Όχι τσακωμούς για λέξεις, για μικρά θέματα» ζήτησε ο Λοβέρδος, ενώ ο Ραγκούσης ζήτησε να μην τεθεί βέτο για το αν επόμενος πρωθυπουργός θα είναι από ΝΔ «αρκεί να είναι υψηλών προδιαγραφών και όχι κοινού μέσου όρου». (Με άλλα λόγια όχι σαν κι αυτόν που είχαμε!)

Στον αντίποδα κινήθηκα οι Ρέππας, Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνης Παπουτσής, Σηφουνάκης που είπαν όχι σε πρωθυπουργό που θα υποδειχθεί από τη ΝΔ. Μάλιστα ο Παπανδρέου φάνηκε να αντιδρά όταν του το ζητούσαν, γεγονός που δημιούργησε την αίσθηση στους υπουργούς ότι ο νέος πρωθυπουργός θα προέρχεται από την ΝΔ.

Ο Ρέππας είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός «πρέπει να προέρχεται από την πλειοψηφία ή να είναι ουδέτερος» και κατηγόρησε την ΝΔ ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ζητώντας την παραίτηση Παπανδρέου. Ο Ρέππας φαίνεται πως έχει αναλάβει ρόλο εγγυητή της συνοχής των τάσεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Ο δε Παπουτσής επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει πρωθυπουργό, αν δεν υπάρξει λύση θα συνεχίσει κυβέρνηση». Ακόμη σκληρότερος ο Μπεγλίτης μίλησε για «στα ζόμπι του παρελθόντος» και υποστήριξε ότι «υπάρχει πρωθυπουργός και όλα τα άλλα είναι κυβερνητική εκτροπή». Επιτέθηκε ακόμη στα κανάλια «που επί δυο ημέρες ζυμώνουν» και στους υπουργούς που λένε ότι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΓΑΠ για να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι «είναι ανεύθυνοι».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι Σαμαράς δεν θα συναινέσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η χώρα πρέπει να έχει πρωθυπουργό που θα παραδώσει στον επόμενο», είπε ο Παπαϊωάννου, ενώ ο Σηφουνάκης ζήτησε η νέα κυβέρνηση να έχει ορίζοντα τον Απρίλη για να ολοκληρώσει όλα όσα απαιτούνται. Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι η βάση της συμφωνίας θα πρέπει να είναι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, η οποία είναι επιτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και ο Βενιζέλος δήλωσε ότι ακόμη και στην περίπτωση εκλογών τα δύο κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν στο πακέτο της 26ης Οκτώβρη.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως «αν δεν τα βρούμε θα μας πάρουνε με τις ντομάτες», ενώ η Διαμαντοπούλου τάχθηκε κατά των εκλογών γιατί «υπάρχει κίνδυνος να εκλέξουμε πρωθυπουργό της δραχμής και η Ελλάδα να διολισθήσει στο δόγμα ανήκουμε στην ανατολή».

Η δε Διαμαντοπούλου είπε: Αν ο Σαμαράς δε κάνει ένα βήμα μπροστά η χώρα θα πάει σε εκλογές και ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι πρωθυπουργός της δραχμής: Αν γίνουν εκλογές ο νέος πρωθυπουργός δεν θα είναι πρωθυπουργός τ

Keywords
Τυχαία Θέματα