Τι ρωτούν οι χρήστες της Google για την Ελλάδα

Η Google γνωρίζει τι κρύβεται στο μυαλό μας, καθώς της κάνουμε ερωτήσεις που θα φοβόμασταν να ρωτήσουμε κάποιον άλλον. Όπως για παράδειγμα, «γιατί η Ισπανία είναι άδεια;», ή «γιατί το Καζακστάν είναι τόσο μεγάλο;» ή «γιατί η Ελλάδα είναι τόσο σημαντική;». Η διάσημη μηχανή αναζήτησης «χαρτογράφησε» τις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται από τους χρήστες του διαδικτύου για τις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία

που συνέλεξε από την «αυτόματη συμπλήρωση».

Όπως προκύπτει από τους σχετικούς χάρτες, αναφορικά με τις χώρες της Ευρώπης ρωτούν γιατί η Βρετανία, η Γερμανία και η Ελβετία είναι τόσο πλούσιες, η Ελλάδα τόσο σημαντική, η Ισπανία τόσο άδεια, η Γαλλία πιο …γκέι και η Ιταλία πιο ρατσιστική. Ζητούν, επίσης, να μάθουν από τη μηχανή αναζήτησης γιατί η Πορτογαλία είναι τόσο φτωχή, η Ιρλανδία τόσο πράσινη, το Βέλγιο τόσο βαρετό αλλά και πλούσιο, η Ολλανδία τόσο φιλελεύθερη και η Τσεχία άθεη. Ακόμη, ρωτούν το λόγο που η Πολωνία είναι αδύναμη, η Δανία τόσο ευτυχισμένη, η Λιθουανία αυτοκτονική, φτωχές οι Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία αλλά και γιατί είναι φθηνή η Τουρκία. Όσον αφορά την Ασία, οι χρήστες ρωτούν γιατί η Κίνα έχει τόση ρύπανση, η Ινδία, η Καμπότζη και το Λάος τόσο φτωχές, το Αφγανιστάν σε πόλεμο, η Βόρεια Κορέα τόσο φτωχή και η Νότια πλούσια και η Ιαπωνία αρχιπέλαγος.

Και για τους… αμύητους, ιδού πως λειτουργεί το σύστημα: η Google κρατά tabs για τις πιο συχνές ερωτήσεις για διάφορα θέματα. Όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε ένα ερώτημα στην Google, η μηχανή αναζήτησης εμφανίζει βοηθητικά τα πιο δημοφιλή ερωτήματα που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Τα αποτελέσματα, όπως αποδεικνύεται, μπορεί να είναι αποκαλυπτικά.

huffingtonpost.com

Keywords
Τυχαία Θέματα