Προσπάθεια αντιπερισπασμού από τον Τσίπρα η επίσκεψη στο ΣτΕ

Ουσιαστικού, συμβολικού αλλά και επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στο ΣτΕ όσο και στους εισαγγελείς που ερευνούν υποθέσεις διαφθοράς.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τα ραντεβού κλείστηκαν μόλις μια μέρα πριν.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εισαγγελείς διαφθοράς επί της ουσίας έγινε εν μέσω των κυβερνητικών

ανακοινώσεων για τη διάθεση 17,3 εκ ευρώ σε ανασφάλιστους, μαθητές και φοιτητές, που προέρχονται από μίζες που ζημίωσαν το δημόσιο, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει πολλές υποθέσεις διαφθοράς και οικονομικών σκανδάλων στο δικαστικό επίπεδο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει. Η προσπάθεια των εισαγγελέων είναι προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου. Κάθαρση και τιμωρία». Η προσπάθεια αντιπερισπασμού στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες απ’ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανής.

Η επίσκεψη στο ΣτΕ έρχεται λίγες μέρες μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή μέρους των περικοπών στους ένστολους. Μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος είχαν σχολιάσει ότι αυτό θα έπρεπε να γενικευτεί για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Από εκεί και πέρα η επίσκεψη Τσίπρα στο ΣτΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της σκληρής προεκλογικής γραμμής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης και της στάσης της έναντι της τρόικας και των δανειστών.

«Έχουμε μια παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζονται απ’ το σύνταγμα. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει απ’ τις έκτακτες περιστάσεις, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι Αυτή η παρατεταμένη παραβίαση του συντάγματος συνιστά στο βαθμό που πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κατ’ εντολή των δανειστών και των εταίρων, παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επιπλέον ότι «το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί απ’ τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες», ενώ παράλληλα αποσυνέδεσε τις 24 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου απ’ τις «έκτακτες οικονομικές συνθήκες», σε μια εμφανή προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχουν περιθώρια για μια διαφορετική πολιτική στο ίδιο πλαίσιο το οποίο όπως άλλωστε είπε πρόσφατα και ο αρμόδιος τομεάρχης του για τα οικονομικά ο ΣΥΡΙΖΑ το αποδέχεται.

Περίεργη θεσμικά χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εισαγγελείς διαφθοράς. «Περίεργη θεσμικά η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και κατά μείζονα λόγο η συνάντηση με την εισαγγελέα κυρία Ράικου. Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να αρνηθούν μια συνάντηση που ζητείται, το θέμα είναι γιατί επιδιώκεται από τον κ. Τσίπρα η δημιουργία εντυπώσεων που δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης. Οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας είθισται να συναντώνται με τους προέδρους των ανώτερων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του ΑΠ εν σώματι καθώς και με τις διοικήσεις των δικαστικών ενώσεων».

Κάλχας

Keywords
Τυχαία Θέματα