Τι, αλήθεια, έγινε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993;

Βλέπω στο σύστημα διαχείρισης του site ότι στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου ο κόσμος ψάχνει να δει τι έγινε το 1993 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Ιδιαίτερα δημοφιλές στην αναζήτηση αυτή είναι ένα άρθρο που δημοσιεύσαμε στις στις 25/10/2009 και το αναδημοσιεύουμε και σήμερα για διευκόλυνση των αναγνωστών:

Του Ρεπόρτερ

Ως προφήτης των «διαπλεκομένων ο Μητσοτάκης και η Αγία αυτού Οικογένεια μπορούν βέβαια να

ερμηνεύουν κατά πως αρμόζει στις περιπτώσεις – και κυρίως πως τους βολεύει – τα γεγονότα του 1993.

Έτσι, όταν η κυβέρνησή του έπεσε ο Μητσοτάκης άρχισε να λέει ότι τον ανέτρεψαν «οικονομικά συμφέροντα» χωρίς να τα προσδιορίζει. Μετά θυμήθηκε τον Σαμαρά και άρχισε να βάλει εναντίον του. Το Νοέμβριο του 2004 εμφανίστηκε σε μια εκπομπή του Χατζηνικολάου και ισχυρίστηκε πάλι ότι τον «ανέτρεψαν οικονομικά συμφέροντα, εξαιτίας του ΟΤΕ». Τώρα τελευταία με την εκλογή νέου αρχηγού της ΝΔ θυμήθηκαν πάλι τον Σαμαρά.

Και στις δύο περιπτώσεις διαστρεβλώνουν τα γεγονότα για να κρύψουν την πραγματική αλήθεια.

Για τον Σαμαρά τα έχουμε πει κι άλλες φορές και μόνο αφελείς μπορούν πλέον να πιστεύουν τους ισχυρισμούς του Μητσοτάκη. Όλα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πτώση της κυβέρνησης του οφείλεται αφενός στην αντιλαϊκή πολιτική της και αφετέρου στην συστηματική υπονόμευσή της από την «τριάδα»  Αθανάσιου Κανελλόπουλου, Μιλτιάδη  Έβερτ και Σταύρου Δήμα, που ποτέ δεν τον είχαν αποδεχθεί και τον θεωρούσαν «ξένο σώμα». Και η Ντόρα τα είχε βρει τότε με τον Έβερτ, επειδή την βόλευε να πετάξουν έξω από τη ΝΔ τον Σαμαρά.

Διαβάστε κι αυτά: «Ο Σαμαράς ήταν θύμα, η Ντόρα έβλαψε τον πατέρα της»

Ποιός έριξε τελικά τον Μητσοτάκη;

Εξώφυλλο του "Αντί" με το ίδιο θέμα, πριν από πολλά χρόνια, όταν οι περισσότεροι από τους σημερινούς κατοίκους της Συγγρού άκουγαν "Σαμαράς" και κρυβόντουσαν

Και για τις σχέσεις Κόκκαλη – Μητσοτάκη τα έχουμε ξαναπεί, αλλά ας τα δούμε καλύτερα σήμερα μαζί με κάποιες αρκετά σπάνιες φωτογραφίες.

Όπως λοιπόν αποδείχθηκε περίτρανα με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Ζήμενς, η αλήθεια είναι ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Σωκράτη Κόκκαλη έκλεισε τις πρώτες μεγάλες συμφωνίες της με τον ΟΤΕ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Αρχής γενομένης από τις  475.000 ψηφιακές παροχές που ο Μητσοτάκης έδωσε επί οικουμενικής στον Κόκκαλη, με τη σύμφωνη γνώμη του Χαρίλαου Φλωράκη που είχε πει τότε το ιστορικό «να βοηθήσουμε το γιο του Πέτρου» (Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»).

Άλλο παράδειγμα το «Ξυστό» που το υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Πέτρος Δούκας το 1993 λίγες ημέρες πριν ο Σωκράτης «ρίξει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την ίδια εποχή εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει και ένα άλλο δωράκι προσωπικά στον Σωκράτη: τη «Νέα Τηλεόραση» με συνεταίρους εκτός του κ. Κόκκαλη, τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Απογευματινή». Αργότερα ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης αγόρασε τις μετοχές των δυο εφημερίδων και έτσι φτάνουμε στο ση

Keywords
Αναζητήσεις
σαμαρασ εριξε την κυβερνηση μητσοτακη, γιατι παραιτηθηκε ο σαμαρας απο την κυβερνηση μητσοτακη
Τυχαία Θέματα