Θρίλερ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας! Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air - Ομηροι παραμένουν οι δυτικοί επιβάτες

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στις κυπριακές αρχές για αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Το αεροπλάνο εκτελούσε τη πτήση MS-181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, αλλά αμέσως μετά την απογείωση του, στις 8 το πρωί, ο αεροπειρατής το έθεσε υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50.

Εχουν ήδη απελευθερωθεί περίπου 30-40 άτομα (κυρίως γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής), ο αεροπειρατής ωστόσο δεν δέχεται

να διαπραγματευτεί για 5 αλλοδαπούς επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα.

Οι τέσσερις επιβάτες που έχουν κρατηθεί όμηροι είναι δύο Βρετανοί, ένας Ιταλός και ένας Ιρλανδός.

Μεταξύ αυτών που απελευθερώθηκαν είναι δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ του Λίβυου αεροπειρατή και της αστυνομίας, μέσω του πιλότου.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των αεροπειρατών, ενώ το Reuters έκανε λόγο για έναν αεροπειρατή ζωσμένο με εκρηκτικά. Ο αεροπειρατής φέρεται μάλιστα να είναι Λίβυος που ζητά πολιτικό άσυλο.

Οσον αφορά τον αριθμό των επιβαινόντων, ενώ στην αρχή αναφέρθηκε πως είναι 81, τελικά πρόκειται για 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Οπως έγινε γνωστό από αιγυπτιακά ΜΜΕ, εντός του αεροσκάφους επιβαίνουν 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί.

Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και τα αφικνούμενα αεροπλάνα κατευθύνονται στην Πάφο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι αρχές χειρίζονται την κατάσταση.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα