Όλοι δουλεύουν για τον Αλέξη. Έλεος!

Δεν μπορεί. Είναι όλοι στημένοι. Όλοι, συριζαίοι, πασόκοι, νεοδημοκράτες, ρίχνουν νερό στο μύλο του Τσίπρα. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τον ξεφορτωθούμε, ό,τι κι αν κάνουμε, ό,τι κι αν συμβεί.

Όλα όσα συμβαίνουν αν και δείχνουν ότι το σύστημα μπάζει από παντού και η αποσταθεροποίηση είναι πιθανή, εντούτοις τελικά τον πρωθυπουργό ευνοούν.

Ακόμη και οι... μπαλαούρειες εκτιμήσεις για το όνομα των Σκοπίων αν και

δείχνουν ότι πλήττουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά καλό του κάνουν. Και γιατί; Μα γιατί ενισχύουν όλους εκείνους που θέλουν να φτιάξουν υπερδεξιό κόμμα και οι οποίοι θα κόψουν από τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί; Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να γίνει... Ποταμός και να αφήσει τα εθνικά θέματα να γίνονται έρμαιο του κάθε Μπαλαούρα.

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα;

Η υπόθεση Κουμουτσάκου – Μουσσά και το άθλιο δημοσίευμα που άφηνε να εννοηθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε σχέσεις με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό. Ένα «στημένο» ρεπορτάζ γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνονται σκιές τις οποίες πήρε η Γεροβασίλη και τις μετέτρεψε σε θέμα μείζονος σημασίας. Και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν την «μητέρα όλων των μαχών» στη Βουλή για τη διαπλοκή. Όλοι δίνουν αβάντες στον Τσίπρα για να πάει και να καταγγείλει ξανά τους νταβατζήδες, να επιτεθεί στη ΝΔ και να ξεθάψει παλιές υποθέσεις ή νέες για τις οποίες δεν έχει αποδείξεις. Να μας το θυμηθείτε θα σαρώσει αύριο ο Αλέξης, όσο κι αν ο Βορίδης προσπάθησε σήμερα με την ερώτηση που έκανε για τη διαπλοκή να δείξει ότι η ΝΔ είναι παρούσα.

Ακόμη και στην υπόθεση του προσφυγικού όπου η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα δε βλέπουμε αντιδράσεις. Μπαινοβγαίνουν ΜΚΟ, αλληλέγγυοι βοηθάνε μετανάστες, ο Πειραιάς έχει γίνει Ειδομένη, η συμφωνία με την Τουρκία δεν υπάρχει αλλά αντί να ενισχύεται ο Μητσοτάκης παίρνει πόντους ένα κόμμα που ακόμη δεν έχει ιδρυθεί.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αποσταθεροποίηση σε οικονομία και κοινωνία και αντί να απογειωθεί η ΝΔ κρατά γερά ο Τσίπρας και εμφανίζεται ακόμη να είναι ο εγγυητής της ομαλότητας στη χώρα. Απίθανα πράγματα, όμως, τα πάντα συνηγορούν στο να μείνει για πάντα ο Τσίπρας. Ακόμη και ο Πανούλης να σηκωθεί και να φύγει θιγμένος για τα... πατριωτικά του αισθήματα, σίγουρα θα βρεθεί κανένας ξέμπαρκος του κέντρου για να κάνει κυβέρνηση με τον Τσίπρα. Οι δε ΑΝΕΛ να πάνε μαζί με τους άλλους σωτήρες που ετοιμάζονται να σώσουν τη χώρα. Και η ΝΔ; Σα να μην υπάρχει, ένα κόμμα «σούπα» που ακούγεται μόνο από σπόντα και μόνο άμα κανένας Μάρδας ανακαλύψει Σύρο επενδυτή.

Όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, όταν η χώρα θα φτάσει στο ως εδώ και μη παρέκει θα έχει συγκεκριμένες επιλογές. Με τη δεξιά ψαλιδισμένη και εγκλωβισμένη στο δίλημμα «δεξιά ή κέντρο, απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω;» ο κόσμος θα αναζητήσει εγγυητές. Να μη διαλυθεί η χώρα θέλουν οι νοικοκυραίοι, επομένως θα βρουν τον Τσίπρα εύκολο αφού δεν έχουν εναλλακτική λύση και θα τον εμπιστευτούν ξανά. Αυτός, με το γνωστό λαοπλάνο ύφος του, με το «αίμα» στην αρένα που ξέρει καλά να ρίχνει και με τις ανοησίες περί σκληρής διαπραγμάτευσης και άλλα τινά, θα εμφανιστεί και πάλι ως σωτήρας.

Έλεος, είναι δυνατόν να κάνουν όλοι τα πάντα για να εμφανίζουν τον Τσίπρα εγγυητή της ομαλότητας;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα