H μεγαλύτερη φούσκα της μεταπολίτευσης

Παραθέτουμε τα εξής στοιχεία. Είναι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων στις 8 Φεβρουαρίου. Δεν είναι προεκλογικές ανοησίες και λόγια του αέρα αλλά απόλυτες και στοχευμένες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό. Διαβάστε για να καταλάβετε:

- Καθιερώνουμε ενιαία και προοδευτική φορολογική κλίμακα χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, μεταθέτοντας το βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

- Θεσπίζουμε το αφορολόγητο όριο στα 12. 000 ευρώ.

- Προχωράμε στην

καταγραφή των περιουσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω του Περιουσιολογίου που θα δίνει σαφή εικόνα για τη φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

- Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Θέλω, όμως, εδώ να είμαι ξεκάθαρος. Καλώ όλους τους πολίτες στις παρούσες συνθήκες και με δεδομένες τις ασφυκτικές πιέσεις που υφιστάμεθα να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια και να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις που αντιστοιχούν στο φόρο του 2014.

- Το 2015, όμως, δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση.

- Απόλυτη εξίσωση όλων των εργαζομένων, όπως επιβάλει η λογική, η ηθική και οι αξίες του κόσμου της εργασίας. «Ίσος μισθός για ίση εργασία» είναι η αρχή μας και σε αυτή την αρχή θα μείνουμε πιστοί.

- Το ίδιοι πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Αυτή η αύξηση, όμως, θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας και ταυτόχρονα να προσαρμοστούν οι κοινωνικοί εταίροι, των οποίων τη συμφωνία θα επιδιώξουμε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

•Δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό μας κεφάλαιο. Δεν ξεπουλάμε τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο, διότι άλλο η αξιοποίηση του εθνικού κεφαλαίου και της περιουσίας της δημόσιας περιουσίας και άλλο το ξεπούλημα.

•Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως.

Όλα αυτά τα είπε ο κ. Τσίπρας εν μέσω θύελλας χειροκροτημάτων από τους έμπλεους πατριωτικού συναισθήματος βουλευτές του.

Ούτε πέντε μήνες δεν έχουν περάσει και δείτε τι έχει γίνει. Δείτε που είναι εκείνη η κυβέρνηση και τι έχει κάνει από αυτά που υποσχέθηκε τότε ο Τσίπρας. Τα λέγαμε και τα γράφαμε ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη φούσκα της μεταπολίτευσης.

Όσοι είχαν την ελάχιστη σοβαρότητα έλεγαν ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μπαλόνι που θα σκάσει σύντομα. Κι έσκασε πιο γρήγορα απ' ότι το περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι Συριζαίοι.

Άραγε όλοι εκείνοι που έμειναν έκπληκτοι από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τον ψήφισαν πως αισθάνονται τώρα; Και πώς θα αισθανθούν όταν πάνε ταμείο για να πληρώσουν;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα