Θα πέσει πολύ... επενδυτικό ξύλο

H κυβέρνηση είναι πανικόβλητη. Δεν ξέρει τι της γίνεται στο θέμα των επενδύσεων και τρέμει στην ιδέα ενός φιάσκου αντίστοιχου με αυτό της Eldorado Gold. Αργά χθες το απόγευμα διέρρευσε η πληροφορία ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδρίασε την Τετάρτη το πρωί εκτάκτως για να πάρει αποφάσεις σχετικά με την τύχη της επένδυσης στο Ελληνικό. Κάποιοι «μυρίστηκαν» πιέσεις για θετική απόφαση ώστε να ξεμπλοκάρει το έργο και να λειτουργήσει όλο αυτό ως επικοινωνιακό αντίβαρο στο… χρυσό Βατερλό.

Το βράδυ, ωστόσο, της Τρίτης, το υπουργείο Πολιτισμού και το Μαξίμου πληροφορήθηκαν ότι οι

αρχαιολόγοι έχουν κάνει εισήγηση στο ΚΑΣ με την οποία ζητούν να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ένα μεγάλο μέρος της έκτασης. Κάτι που βεβαίως θα τίναζε τα πάντα στον αέρα. Έτσι, λοιπόν, μπροστά στο πλήρες αδιέξοδο και με το φόβο ενός ακόμη επενδυτικού Βατερλό αποφασίστηκε τελικά να μη γίνει συνεδρίαση του ΚΑΣ η οποία είχε στόχο να συνεχιστεί η συζήτηση επί του σχεδίου ανάπτυξης του Ελληνικού.

Η πολύωρη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το ίδιο θέμα είχε διακοπεί τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει ένα μεγάλο μέρος και εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά να είναι σπασμένος στα δύο. Πολλοί θέλουν να ξεμπλοκάρει η επένδυση και να δοθεί στην αγορά μήνυμα ότι αλλάζει το κλίμα στην Ελλάδα, ειδικά μετά το φιάσκο με την Eldorado. Υπάρχουν, όμως, πολλοί άλλοι που κάνουν… ακτιβισμό και ζητούν να μπει νέο μπλόκο στην επένδυση ή στην καλύτερη περίπτωση να μπουν πολύ σκληροί κανόνες που θα περιόριζαν τις επιλογές των επενδυτών.

Σε κάθε περίπτωση είναι άγνωστο πλέον πότε θα συνεδριάσει το ΚΑΣ και τι θα πράξει ενδιάμεσα το Μαξίμου για να δοθεί λύση. Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία, μια ταπεινωτική κατάσταση για την Ελλάδα που χρειάζεται τέτοιες μεγάλες επενδύσεις. Με ευθύνη της κυβέρνησης διασύρεται η χώρα και το μόνο που μένει είναι να πει και η Lamda Development ότι αποσύρεται από το έργο και να απαιτήσει αποζημιώσεις. Τότε θα… πέσει πολύ ξύλο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα