Τείχος 4 μέτρων χτίζουν οι Βρετανοί στο Καλαί

14:38 7/9/2016 - Πηγή: Antinews

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να χτίσει ένα τείχος 4 μέτρων στο Καλαί για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να διασχίσουν το κανάλι, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. "Οι άνθρωποι περνούν ακόμη" δήλωσε ο υπουργός μετανάστευσης Ρόμπερτ Γκούντγουιλ στην Εξεταστική Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων. "Έχουμε φτιάξει τον φράχτη, τώρα θα φτιάξουμε και το τείχος".

Το… εμπόδιο των τεσσάρων μέτρων θα εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου κατά μήκους του διπλού οδοστρώματος που πλησιάζει το λιμάνι. Είναι σχεδιασμένο για να σταματήσει τους πρόσφυγες από το να ανεβαίνουν σε φορτηγά

και άλλα οχήματα, σε μια προσπάθεια να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Γκούντγουιλ ανακοίνωσε επίσης ότι θα ενισχύσει τον εξοπλισμό και την ασφάλεια στο λιμάνι. "Πρόκειται να ξεκινήσουμε την κατασκευή αυτού του μεγάλου τείχους πολύ σύντομα, ως μέρος του πακέτου 17 εκατ. λιρών, μαζί με τους Γάλλους".

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι ένωσε τη φωνή του με τις εκκλήσεις πολλών πολιτικών που ζητούν από την κυβέρνηση να επιταχύνει την επανένωση παιδιών που ζουν στον καταυλισμό "Ζούγκλα" με τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Γουέλμπι προειδοποίησε για συνεχείς αναφορές καθυστερήσεων στην επανένωση "πραγματικά πολύ μικρών παιδιών" με τους γονείς τους.

Η υπουργός Εσωτερικών Σούζαν Γουίλιαμς είπε ότι πολλά νεαρά παιδιά έρχονται στη Βρετανία πολύ γρήγορα και ότι ένα παιδί δεν πρέπει να παραμένει για πολύ στη "ζούγκλα" του Καλαί. Είπε ότι οι πρόσφυγες στο Καλαί θα πρέπει πρώτα να ζητούν άσυλο στη Γαλλία και επέμεινε: "Όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα για αυτά τα παιδιά: να είναι ασφαλή και να είναι σε ένα περιβάλλον που είναι προς το συμφέρον τους, σίγουρα μακριά από τη ζούγκλα στο Καλαί. Αυτή η κυβέρνηση συνεργάζεται ακούραστα με τη γαλλική κυβέρνηση για την εξασφάλιση αυτών των διεργασιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα".

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα