«Μ’ αυτήν την αστική τάξη θα πορευτεί η Ελλάδα»;

08:01 7/9/2016 - Πηγή: Antinews

Αν καθίσει κάποιος και σκεφτεί τι έγινε εκείνες τις τρεις ημέρες του εθνικού Big Brother στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα πρέπει να βάλει τα κλάματα. Όχι γιατί κάποιοι πλούσιοι πήγαν και τα «ακούμπησαν» στον Τσίπρα για να πάρουν άδεια, αλλά γιατί αποδέχθηκαν ένα εξευτελιστικό διαγωνισμό και μια διαδικασία που στην Ουγκάντα θα είχε απορριφθεί. Βεβαίως εκεί δεν έχει Γεροβασίλη, Παππά και Κρέτσο. Τι τυχεροί οι… Ουγκαντιανοί…

Θα έπρεπε

να κλαίμε όλοι με την κατάντια αυτών των ανθρώπων και να αναρωτηθούμε: «Μα καλά, αυτοί είναι οι νέοι και παλαιοί νταβατζήδες; Αυτοί αντιπροσωπεύουν την αστική τάξη στην Ελλάδα;

Είναι εκπληκτικό κατ’ αρχάς να σκεφτεί κανείς ποιοι ονομάζονταν «διαπλοκή» αυτά τα χρόνια και ποιοι ήθελαν να πάρουν τη θέση τους. Τουλάχιστον η διαδικασία που επέλεξε ο Τσίπρας ξεγύμνωσε αυτούς τους τύπους, απομυθοποίησε τους μεγαλοεπιχειρηματίες που υποτίθεται ότι κρατάνε την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Μαζί μ’ αυτό το «καλό» που έκανε η κυβέρνηση, να προστεθεί και η πανελλήνια μετάδοση των καταθέσεων που έδωσαν οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης. Ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Κοντομηνάς κ.λπ. στη Βουλή.

Τα έχουμε δει όλα κι έχουμε καταλάβει πόσο λάθος κάναμε να θεωρούμε την ελληνική αστική τάξη (μεγαλοαστική για την ακρίβεια) ώριμη, με μυαλό, με τσαμπουκά και δυνατότητα να ηγηθούν της χώρας, αυτοί ή οι γόνοι τους. Ο τρόπος που κάθισαν και αποδέχθηκαν τον εξευτελισμό που τους έστησε ο Τσίπρας και η παρέα του μας κάνει να αναρωτηθούμε «μ’ αυτήν την αστική τάξη θα πορευτεί η Ελλάδα»;

Οι μισοί υπόδικοι, οι άλλοι εκτός πραγματικότητας και οι τρίτοι προσκυνημένοι και οι τέταρτοι ελάχιστοι, μηδενικά. Μα είδε κανείς τον Μπόμπολα ή τον υιό Ψυχάρη κυρίως στη Βουλή να απαντούν σε ερωτήσεις; Γελούσε και το παρδαλό κατσίκι. Ο ένας είπε ότι φταίει αυτός που κλείνει το Mega, για να αθωώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος ότι έπαιρνε δάνεια δίνοντας εγγύηση… αέρα.

Είδαμε επιχειρηματίες και εκπροσώπους αυτών να κοιμούνται σε ράντζα και να μένουν άπλυτοι τρεις ημέρες. Κι αυτοί δεν ήταν τυχαίο. Δεν ξέρουν τι περιουσία και δύναμη έχουν κι όμως κάθισαν να εξευτελιστούν από ένα παιδαρέλι. Μπορεί να βρίζουμε τον Τσίπρα όπου βρεθούμε αλλά αυτό που τους έστησε στη ΓΓΕΕ ήταν εκπληκτικό. Δεν του έφτανε να «τους τα πάρει», ήθελε και να τους δει στα τέσσερα, όπως κι έγινε.

Δεν φτάνει στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει κάποιος και να πει πέντε βλακείες στη Βουλή. Θέλει και να τους αναγκάσει να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Αν όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, υποψήφιοι ή νυν καναλάρχες ή εκδότες, έχουν τόσο χαμηλό επίπεδο, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τους υπόλοιπους.

Κι αν το πολιτικό σύστημα άφηνε τόσες δεκαετίες να κυριαρχούν οι Ψυχάρηδες, οι Μπόμπολες, οι Αλαφούζοι, οι Μαρινάκηδες οι οποίοι μόνο οίκτο μπορούν να σου δημιουργήσουν με την ανεπάρκειά τους, τότε η Ελλάδα είναι άξια της μοίρας της.

Βεβαίως και υπάρχουν άξιοι επιχειρηματίες. Σίγουρα ένα μέρος της αστικής και μεγαλοαστικής τάξης στη χώρα δεν είναι τόσο άθλιο, ανεπαρκές, αμόρφωτο και φοβισμένο. Ίσως μάλιστα όλοι οι ικανοί να κάθονται σπίτια τους από το να γίνονται καραγκιόζηδες για μια άδεια και βορά στα νύχια του αρπακτικού Παππά.

Ίσως πάλι αυτά που είδαμε τις τελευταίες ημέρες να επιβεβαίωσαν ότι στο χώρο των μίντια ο… κατιμάς είναι αυτός που μένει.

Είναι μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης αυτή. Όλος ο ελληνικός λαός βλέπει με ποιους έχει να κάνει και ποιους δεν πρέπει να φοβάται. Αλλά και σκέφτεται ότι αυτή η χώρα δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης. Ένας… Σώρρας μας χρειάζεται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα