Τα πρώτα φάουλ του Κακλαμάνη δείχνουν κακοψυχία

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ελεύθερος άνθρωπος είναι, βάζει την υποψηφιότητά του και ζητά από τον κόσμο (που τον μαύρισε) να τον ξανα-κάνει δήμαρχο.

Όταν, όμως, με το καλημέρα ο πρώην δήμαρχος κάνει δύο απανωτά φάουλ και δείχνει προς τα πού θα το πάει το γράμμα τότε οφείλουμε να πούμε ορισμένα πράγματα μπας και συνετιστεί.

Πρώτο φάουλ. Είναι στη Βουλή που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Υγεία αλλά δεν πάει να το ψηφίσει. Επιδεικτικά απέχει, λίγες ώρες

αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου και η δική του. Το νομοσχέδιο περνά με 152 ψήφους αλλά θα μπορούσε και να μην περάσει και να γίνει η κυβέρνηση ρεζίλι των σκυλιών.

Για στάσου βρε Νικήτα. Ψήφισες όλα τα «μνημονιακά» νομοσχέδια που τσάκισαν τον ελληνικό λαό και τώρα θυμήθηκες να κάνεις αντάρτικο; Ή μήπως η αλαζονεία και η κακοψυχία ή το κόμπλεξ κατωτερότητας (μετά την ήττα του από τον κύριο τίποτε Γιώργο Καμίνη) δεν τον αφήνουν να δει σωστά τα πολιτικά πράγματα;

Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του διότι το έχει κάνει δύο φορές ως τώρα και δεν θα τους ξανακάνει τη χάρη. Εντάξει κύριε Κακλαμάνη, το καταλάβαμε. Και καλά κάνετε. Δικής είναι η έδρα, μπορείτε να την κρατήσετε. Όταν όμως το κόμμα με το οποίο εκλεχτήκατε δεν σας διαγράφει (που σε άλλες εποχές θα το έκανε) τότε κι εσείς οφείλετε να σέβεστε ορισμένα πράγματα και να στηρίζετε την κυβέρνηση.

Αν ο κ. Κακλαμάνης έχει αποφασίσει να γίνει όψιμος αντιμνημονιακός και να μην ψηφίζει νομοσχέδια ας αναλάβει την ευθύνη όταν θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές. Άλλωστε, ο ίδιος δεν ήταν που ήθελε να στηθούν κάλπες το περασμένο φθινόπωρο γιατί, λέει, θα μας πίεζαν οι τροικανοί;

Το δεύτερο μεγάλο φάουλ του ήταν ότι επιτέθηκε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Είπε στον Αντέννα ότι δεν πειθαρχεί με το κόμμα γιατί θέλει να εκφράσει τη λαϊκή βάση, σε αντίθεση με το Α. Σπηλιωτόπουλο, λέγοντας μάλιστα με νόημα ότι ελπίζει μέσα στους επόμενους μήνες ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος να καταφέρει να μάθει τα προβλήματα του κόσμου:

“Αυτοί ζουν μέσα σε τέσσερις τοίχους και δεν έχουν επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος. Eγώ προέρχομαι από τη λαϊκή βάση και σε αυτήν απευθύνομαι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε τι εύχεται στον κ. Σπηλιωτόπουλο απάντησε πως του εύχεται καλή δύναμη, αλλά όχι και καλή τύχη, “θα ήταν ψεύτικη ευχή”, είπε.

Δηλαδή για να καταλάβουμε. Ο κ. Κακλαμάνης είναι αυτοδιοικητικός και όλοι οι άλλοι κομματικοί που πειθαρχούν; Και ποια είναι η εμπειρία του άραγε; Ποια είναι τα παράσημα που έχει πάρει; Ότι τέσσερα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε στην Αθήνα; Ότι πνίγηκε η πόλη στα σκουπίδια από τις απεργίες; Ότι δεν έγινε καμιά κίνηση για τις διαδηλώσεις στο κέντρο; Κι εν τέλει ότι τον κέρδισε ο Καμίνης από το πουθενά;

Από την άλλη, οφείλει να σέβεται τον αντίπαλό του, όποιος κι αν είναι αυτός και να μην ξεκινά μια μάχη με αιχμές και μαχαιρώματα. Στο κάτω – κάτω και οι δύο είναι βουλευτές της ΝΔ, ας τα βρουν να πάμε σε μια ομαλή προεκλογική περίοδο που ο ένας θα στηρίξει τον άλλο απέναντι στη λαίλαπα του Κασιδιάρη ή του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι που πάει ο κ. Κακλαμάνης το μόνο που κάνει είναι να διχάσει τον κόσμο της ΝΔ και να δώσει μπόνους στη Χρυσή Αυγή. Κι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα έχει γράψει (άλλη μια) μαύρη σελίδα στην ιστορία του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα