Τα παιδιά της Συρίας σε αριθμούς

08:16 7/2/2014 - Πηγή: Antinews

Μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών δίνει μια εικόνα των όσων «απερίγραπτων» υποφέρουν τα παιδιά της Συρίας, καταγράφοντας λεπτομερώς πως χρησιμοποιούνται και από τις δύο αντίπαλες ομάδες ως ανήλικοι μαχητές, βασανίζονται και υπομένουν σεξουαλική βία, αγόρια και κορίτσια. Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι παιδιά όλων των ηλικιών χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει η Δύση, σε υποστηρικτικούς ρόλους και στις εμπόλεμες ζώνες.

Για τη δολοφονία των παιδιών της Συρίας

στον εμφύλιο πόλεμο, συνήθως κατηγορούσαν τις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά το 2013, ενώ οι ομάδες των ανταρτών απέκτησαν βαρύτερο οπλισμό, περισσότερα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στα χέρια τους. Η έκθεση αφορά μια έρευνα από τον Μάρτιο του 2011 ως τον Νοέμβριο του 2013 και μπορεί να υπερηφανεύεται για την αποκάλυψη μερικών πραγματικά συγκλονιστικών αριθμών:

3 εκατομμύρια: Ο αριθμός των παιδιών μεταξύ των 6,5 εκατομμυρίων εκτοπισμένων ανθρώπων στο εσωτερικό. Εν τω μεταξύ, 1,1 εκατομμύρια παιδιά της Συρίας είναι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τόσο ομάδες που συνδέονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, όσο και Σύριοι Κούρδοι αντάρτες στρατολογούν παιδιά πρόσφυγες από τις γειτονικές χώρες, όπου η εκτοπισμένη νεολαία μαραζώνει λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και ευκαιριών απασχόλησης.

10.000: Ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα, από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση. Τα παιδιά δεν υπήρξαν μόνο θύματα του γενικού πολέμου, αλλά επίσης κκαι στοχευμένων εκτελέσεων.

11: Η νεότερη ηλικία που γνωρίζουμε, παιδιών που κρατούνται σε κέντρα της κυβέρνησης και βασανίζονται για να ομολογήσουν μια συμμαχία με ομάδες της αντιπολίτευσης ή να καταδώσουν συγγενείς τους. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν «ξυλοδαρμούς με μεταλλικά καλώδια, μαστίγια και ξύλινα και μεταλλικά κλομπ, ηλεκτροσόκ (και στα γεννητικά όργανα) ξερίζωμα νυχιών, σεξουαλική βία (και βιασμούς ή απειλές βιασμού), εικονικές εκτελέσεις, καψίματα με τσιγάρο, στέρηση ύπνου, απομόνωση και έκθεση στον βασανισμό των συγγενών».

130: Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Συρίας. Οι κρατικές δυνάμεις δεν είναι γνωστό αν προσλαμβάνουν επισήμως ανήλικους μαχητές, αλλά οι εκθέσεις λένε ότι έχουν εκφοβίσει και αρπάξει έφηβα αγόρια στα σημεία ελέγχου και κατά τη διάρκεια επιδρομών.

18: Η ελάχιστη ηλικία που το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο των ανταρτών ισχυρίζεται ότι πρέπει να είναι οι μαχητές για να ενταχθούν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

14-17: Οι ηλικίες των αγοριών και των κοριτσιών που συνδέονται με τις συριακές ένοπλες κουρδικές ομάδες στην πόλη Αλ Χασάκε.
8: Ο αριθμός των παιδιών που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες από τις κυβερνητικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο Ραμαζάνι το 2011. Η μοίρα τους είναι άγνωστη. Σε άλλες περιπτώσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας πήραν τα παιδιά από τα σχολεία ή τα συνέλαβαν για να τα χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.

20: Άρπαξαν αγόρια και κορίτσια μεταξύ 10 και 12 από ένα χωριό, τα χρησιμοποίησαν ως ασπίδες, τα ανάγκασαν να τραγουδήσουν φιλοκυβερνητικά τραγούδια και στη συνέχεια τα απήγαγαν και τα επέστρεψαν μία εβδομάδα αργότερα στα σπίτια τους σε κατάσταση σοκ και με φυσικά σημάδια βασανιστηρίων.

50: Παιδιά που πήραν αιχμάλωτους από ομάδες της αντιπολίτευσης και κρατούνται όμηροι μαζί με 150 ενήλικες, από τον Αύγουστο του 2013. Ένοπλες φιλοκυβερνητικές και ομάδες της αντιπολίτευσης φημολογείται ότι έχουν απαγάγει παιδιά για λύτρα ή για να τα ανταλλάξουν με αιχμάλωτους πολέμου.

7 μηνών: Η ηλικία ενός αγοριού που σκοτώθηκε από έναν πυροβολισμό στο λαιμό, από έναν ελεύθερο σκοπευτή της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας το 2011.

3.000: Τα σχολεία που έχουν καταστραφεί από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

43: Τα παιδιά που τραυματίστηκαν και εννέα σκοτώθηκαν όταν ένας όλμος χτύπησε σχολικό λεωφορείο έξω από ένα σχολείο της Δαμασκού, το Νοέμβριο. Οι κρατικές δυνάμεις φέρεται να στοχεύουν σχολεία που θεωρούν ότι ακολουθούν αντι- κυβερνητικές ομάδες, συλλαμβάνοντας τα παιδιά και τους δασκάλους, ενώ επιτίθενται στα κτίρια με πυροβόλα και ελεύθερους σκοπευτές. Επίσης, τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε κέντρα κράτησης και όπλα αποθήκευσης και εκπαιδευτικοί φέρεται να έχουν εκτελεστεί μπροστά στους μαθητές από ριζοσπαστικές ομάδες.

2,26 εκατομμύρια: Τα παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο στη Συρία.

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/02/06/by-the-numbers-syria-s-crimes-against-its-children.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα