ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, Κυβέρνηση Εθνικής Προμήθειας 12%

Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο άνθρωπος, όχι Υπουργός Επαναπροσλήψεων, γιατί να παραιτηθεί;

Μήπως είναι απαίτηση των ...Θεσμών που βλέπουν προμήθεια 12% επί των μεικτών αποζημιώσεων που θα λάμβαναν οι απολυμένοι σε περίπτωση επαναφοράς τους στην Υπηρεσία και όχι κανένα «γερμανοτσολιάδικο» 20%;

Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας δημόσιος υπάλληλος απολυθεί και επαναπροσληφθεί, θα λάβει το 25% του μισθού του για τρία ολόκληρα χρόνια.

Ο κ. Κατρούγκαλος φέρεται να έχει κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου. Κάντε τις πράξεις

να δείτε ότι δεν βγαίνει ο άνθρωπος.

Και τι έγινε δηλαδή, δικηγόρος είναι, που είναι το μεμπτόν;

Με εκλεγμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου 2015 ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών από υπαλλήλους που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα φέρονται να κατατίθενται σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός υπαλλήλων εμφανίζεται να υπογράφει μια σύμβαση με τον δικηγόρο Γιώργο Κατρούγκαλο και την εταιρεία δικηγόρων που εκπροσωπεί, για να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους.

Η οποία μετά τις ευρωεκλογές δεν είναι η ίδια εταιρεία, άλλα άλλη που συστάθηκε μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σε δήλωσή του ως απάντηση στο δημοσίευμα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι διέκοψε τη σχετική δραστηριότητα όταν εξελέγη ευρωβουλευτής και έκτοτε δεν συνέταξε καμία ανάλογη εργολαβική σύμβαση.

Όμως, στα έγγραφα που παρουσιάζει η εφημερίδα υπάρχει κι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο ακυρώνει τη δήλωση του υπουργού, καθώς σε αυτό φαίνεται ότι απολυμένος υπάλληλος έχει υπογράψει μαζί του λίγες ώρες πριν από το σχηματισμό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου του 2015.

Δεν είναι απολυμένος, στρέφεται κατά του ενιαίου μισθολογίου, αλλά αν δικαιωθεί τα ποσά που θα χρειαστεί το Δημόσιο είναι αστρονομικά.

Το οποίο Δημόσιο εκπροσωπείται δια του αρμοδίου Υπουργού.

Σύγχυση ρόλων και πολιτικό ατόπημα, στην κατρούγκαλη περίπτωση.

Όπως αναφέρει στη δήλωση του ο Υπουργός παρά των προσλήψεων, η πολιτική και η δικηγορική του δραστηριότητα είχαν πάντα κοινή κατεύθυνση, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του Συντάγματος, ενώ δεν συναντήθηκε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του με τους εντολείς του, αλλά με όλους τους απολυμένους.

Ωραίο το «αντιμνημόνιο», εκτός από λαοφιλές, έχει και μεροκαματάκι.

Γιατί μόνο σαράντα χιλιάδες διορισμούς έχει σκοπό να κάνει ο Κατρούγκαλος. Και όσοι λένε ότι μοιάζει του αξέχαστου Γιάννη Γκιωνάκη, προσβάλλουν τον αξέχαστο κωμικό, που σκορπούσε το γέλιο χωρίς προμήθεια.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι εξηγήσεις του Υπουργού είναι επαρκέστατες και τον καλύπτει .

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, Κυβέρνηση Εθνικής Προμήθειας, 12%.

Δεν απάντησε σε κανέναν από τους εντολείς του στο τηλέφωνο ο Κατρούγκαλος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα, δηλαδή. Περιορισμός των εξόδων τηλεφωνίας. Τελικά έχουμε ακόμη Μνημόνιο.

Εκτός αν αληθεύουν οι φήμες για τον εξής διάλογο:

-Quatre (επί τρία)?

-Ουγκ.

-Άλλος!

Επίσης, φήμες αναφέρουν ότι ο Κατρούγκαλος θα αντικαταστήσει τον Γιάνη. Δάνεια με τη σέσουλα, με αρχική προμήθεια για τους πιστωτές 12%.

Βεβαίως οι συμπαθούντες βρίσκουν κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία για τον Υπουργό, ο οποίος από τη στιγμή που θεωρεί «κίτρινο» και κατευθυνόμενο το δημοσίευμα, οφείλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Και σε κάθε περίπτωση το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς πάει περίπατο…

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα