Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημόπουλος;

Τα όσα έγιναν στη Νομική Σχολή της Αθήνας με τους «μπάχαλους» που τα διέλυσαν όλα ήταν το πρώτο crash test της κυβέρνησης, η πρώτη δοκιμασία για την οποία πήρε επιεικώς… μηδέν. Η έλλειψη πολιτικής πυγμής, η παντελής απουσία σοβαρότητας και η αδυναμία άσκησης εξουσίας και εφαρμογής του νόμου απέναντι στους αντιεξουσιαστές ήταν παροιμιώδης.

Αν, όμως ο κ. Πανούσης πήρε μηδέν κι έδειξε ότι δεν φτάνει να είσαι καλός εγκληματολόγος

αλλά πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται για να μην κάνεις ο ίδιος έγκλημα κατά τη δημοκρατίας, τι να πει κανείς για τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ; Στα μέσα Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Θάνος Δημόπουλος, εξελέγη πρύτανης με ποσοστό 57% και με σκοπό να μην αφήσει να γίνει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας βορά στα χέρια μπαχαλάκηδων. Δύσκολος ο ρόλος του αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αντιεξουσιαστές, οι εξωπανεπιστημιακοί και γενικώς οι εχθροί της Παιδείας, της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης, έχουν την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ο κ. Δημόπουλος είναι ο «πρωθυπουργός» του ΕΚΠΑ. Αν ήθελε αυτός θα μπορούσαν να αποσοβηθούν τα σοβαρά επεισόδια στη Νομική ή τουλάχιστον να μην πάρουν τέτοια έκταση. Γιατί λοιπόν ο κ. Δημόπουλος δεν έδωσε εντολή να μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική; Διαπράττονταν ή όχι έγκλημα το οποίο δικαιολογούσε άρση του ασύλου;

Έκανε ποτέ καμιά πρόταση ο πρύτανης και την απέρριψε ο κ. Πανούσης; Ας έβγαινε στα κανάλια να πει ότι ο ίδιος έδωσε εντολή αλλά η πολιτική ηγεσία τάχθηκε στο πλευρό των αντιεξουσιαστών. Ας έκανε καταγγελία ώστε ο ίδιος να είναι καλυμμένος. Όμως, ο κ. Δημόπουλος προτίμησε να μην τα χαλάσει με την εξουσία. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε το Πανεπιστήμιο προτίμησε να γίνει Πόντιος Πιλάτος και να νίψει τας χείρας του με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

«Είναι άπειρος, θα μάθει κι αυτός και οι πρυτανικές αρχές», λένε κάποιοι για να τον δικαιολογήσουν. Μα καλά, τόσα χρόνια συνδικαλιστής δεν είναι; Τόσα χρόνια πρόεδρος στην ιατρική δεν ήξερε τι μπάχαλο και τι κινδύνους αναλάμβανε; Και που θα μάθει δηλαδή; Στου κασίδη το κεφάλι, αφού διαλύσουν το ΕΚΠΑ;

Αν ο κ. Δημόπουλος θέλει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες από την σημαντική θέση που του εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί του το μόνο που έχει να κάνει είναι να υπερασπιστεί την τιμή, την αξιοπρέπεια του Πανεπιστημιακού χώρου. Εν πάση περιπτώσει πρέπει να επιλέξει αν θα συγκρουστεί ακόμη και με την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του κάθε Πανούση ή Μπαλτά. Αν όχι τότε είναι κατώτερος των περιστάσεων και θα μείνει κι αυτός στην ιστορία ως ένας «φοβισμένος» πρύτανης. Που φοβάται την κυβέρνηση, τον εκάστοτε υπουργό ή τους «μπάχαλους». Αν δε μπορεί ας επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα και στις έρευνές του. Δεν ξέρουμε κι εκεί αν τα καταφέρνει καλύτερα αλλά αν είναι να διαλύσει το Πανεπιστήμιο με πειραματισμούς, καλύτερα να πάει στο εργαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα