Λαφαζάνης προς Τσίπρα: Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας

«Κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες» λέει ο σοφός λαός και μάλλον έχει δίκιο με τους επίδοξους σωτήρες της χώρας. Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών Τσίπρα, Μέρκελ και των λοιπών εταίρων της ΕΕ για την επαναβεβαίωση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, για την οποία ο πρωθυπουργός επιχαίρει και την παρουσιάζει ως τεράστια επιτυχία της κυβέρνησής του, έρχεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

να την αποδομήσει πλήρως και να στείλει τα ανάλογα μηνύματα προς τον πρωθυπουργό.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Επένδυση δηλώνει ευθαρσώς και δημόσια τη διαφωνία του με τη γραμμή Τσίπρα-Βαρουφάκη για πάγωμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της επίτευξης κλίματος εμπιστοσύνης με τους εταίρους. Λέει χαρακτηριστικά ότι «οι προγραμματικές δεσμεύσεις δεν είναι σημαία ευκαιρίας ούτε μπορούν να τεθούν και δεν θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση» και επισημαίνει ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «συνεκτικό σύνολο, του οποίου οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ούτε να μετατοπίζονται αυθαίρετα καταστρέφοντας την εικόνα και το τελικό αποτέλεσμα» εμμένοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί «παρά και ενάντια στους χρηματοδοτικούς εκβιασμούς των κατεστημένων κέντρων της ΕΕ», ακολουθώντας «τη λαϊκή προσταγή μέχρι τέλους»!.

Στην πραγματικότητα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με τους όποιους συμβιβασμούς έχει κάνει η κυβέρνηση και ουσιαστικά επαναφέρει εμμέσως την άποψη που έχουν εκφράσει ακόμα και δημόσια το προηγούμενο διάστημα πολλά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας για «στάση πληρωμών».

Μάλιστα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης λίγες μέρες πριν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ταξιδέψει στην Κίνα για να συζητήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των λιμανιών με την Κόσκο αλλά και το κινεζικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ επιμένει ότι «ο ΟΣΕ δεν πωλείται». Αντίστοιχη άποψη διατυπώνει για λιμάνια και αεροδρόμια ενώ λάβρος εμφανίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του στο χώρο της ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ) σημειώνοντας ότι «οι δημόσιες επιχειρήσεις όχι μόνο δεν θα πωληθούν αλλά ως τέτοιες θα ανασυγκροτηθούν για να υπηρετήσουν μια νέα αναπτυξιακή και κοινωνική προσπάθεια της χώρας».

Επιπλέον ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επιμένει στην πρόθεσή του να φέρει ρύθμιση στη βουλή για τη «νομοθετική ακύρωση» των αυξήσεων που επέβαλε η ΡΑΕ για τις ΑΠΕ μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. Μάλιστα αυτό τον έχει φέρει αντιμέτωπο με την Κομισιόν η οποία μέσω διαρροών έχει καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να σεβαστεί τους κανόνες της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής στο χώρο της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό καθημερινή είναι η αντιπαράθεση με σχετικά δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας την Ίσκρα. Σε ένα απ’ αυτά αποδομούνται πλήρως και οι γεωπολιτικοί και διπλωματικοί προσανατολισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου προς τις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι «οι Αμερικανοί θέλουν την Ελλάδα ενεργειακό προτεκτοράτο τους» με αφορμή δηλώσεις του Μάθιου Μπράιζα!

Τελικά η πιο δύσκολη διαπραγμάτευση για τον Τσίπρα είναι και θα συνεχίσει να είναι στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλχας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα