Σύννεφα πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ

13:39 2/9/2014 - Πηγή: Antinews

Πολλοί ίσως θα αναρωτιέστε που χάθηκε ο Αλέξης; Βρίσκεται πίσω από τις λέξεις; Κάνει διακοπές ακόμη και δεν είναι σε φουλ φόρμα;

Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η σκληρή αντιπολίτευση τώρα που μπήκε το φθινόπωρο; Μήπως στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός του κόμματος; Παντρεύουν το κορίτσι τους βρε παιδιά, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κι αν νομίζετε ότι «θυσιάστηκε»

ο Μαρκογιαννάκης που είχε… καλή σχέση με τη βουλευτίνα κάνετε λάθος. Ίσως λοιπόν αυτή η σχετική… αφωνία να οφείλεται στο ότι ψάχνουν για το νυφικό της Ζωής και το γαμπριάτικο κοστούμι. Μπορεί, όμως, να μην έχουν και τι άλλο να πουν. Έχουν πει τόσες ανοησίες που τους βαρέθηκε κι ο κόσμος.

Οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου λένε ότι προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη ΔΕΘ, εκεί όπου ο Τσίπρας θέλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα της «κυβέρνησης σωτηρίας» όπως θα επιμείνει στην ομιλία του. Θα υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα, θα μιλήσει για πρόγραμμα 100 ημερών και θα ξανασκίσει τα μνημόνια χρησιμοποιώντας τη ρητορική της στείρας αντιπαράθεσης. Εξ’ ου και η αποχή από αντιπαραθέσεις τον τελευταίο καιρό. Θα τα πει όλα μαζί από τη Θεσσαλονίκη και σε πανελλαδική απ’ ευθείας μετάδοση.

Όμως, στην Κουμουνδούρου δεν είναι καθόλου ρόδινα τα πράγματα, όπως κάποιοι προσπαθούν να τα παρουσιάσουν. Και η αιτία είναι οι «γάμοι», όχι της Ζωής αλλά οι πολιτικοί. Η διεύρυνση προς όλες τις κατευθύνσεις που φαίνεται ότι επιλέγουν οι προεδρικοί, έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στις συνιστώσες και αναμένονται σύντομα εκρήξεις.

Το πρόσφατο άνοιγμα του συνεργάτη του κ. Τσίπρα, του κ. Παππά, προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό τόσο των αριστερών του κόμματος όσο και της πασοκικής ομάδας που δε θέλουν να ακούνε για «ψεκασμένους» και «καμμένους» και κάνουν λόγο για λανθασμένη τακτική.

Από την άλλη σοβαρό προβληματισμό προκαλούν και οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ κι αν αυτές οι σχέσεις θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε κυβερνητικό αρραβώνα. Όμως, το γεγονός ότι ο Φ. Κουβέλης δεν ξεκαθαρίζει αν θέλει να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επομένως να συνεχιστεί και η κυβερνητική πορεία χωρίς πρόωρες εκλογές, έχει φέρει αντιδράσεις. Ο Π. Σκουρλέτης κάλεσε τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίσει αν θέλει την ανατροπή ή όχι. «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όσων τα ονόματα έχουν ακουστεί, οφείλουν να είναι ξεκάθαροι στη σημερινή συγκυρία. Ιεραρχεί ο καθένας ως προτεραιότητα την ανατροπή της παρούσας μνημονιακής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης;», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, editorial του left.gr. ζητά από τον κ. Κουβέλη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις τονίζοντας: «Η προεδρική εκλογή, το γεγονός –ορόσημο των επόμενων μηνών, συνδέεται αδιάρρηκτα με το ερώτημα σχετικά με την παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά στους θώκους της».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν. Και το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που οι εξελίξεις στην οικονομία δικαιώσουν την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Τότε δεν τους σώζει ούτε το άνοιγμα στον Καμμένο ούτε το «γλείψιμο» στον Κουβέλη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα