Τι θα γινόταν εάν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας ήταν εραστές;

21:01 1/9/2014 - Πηγή: Antinews

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι σαφώς συμπτωματική… Αυτός, μόλις έχει εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας και συναντά τη Γερμανίδα καγκελάριο τρεις εβδομάδες αργότερα, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχει το εξής: το αίτημα της Γερμανίας στη Γαλλία, να κλείσει τα πυρηνικά της εργοστάσια και να ξεκινήσει νέες ενεργειακές πολιτικές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας,

οι δύο ηγέτες συναντιούνται στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε αϋπνίες και αποφάσισε να φτιάξει ομελέτα. Η καγκελάριος αισθάνθηκε ότι θέλει να πιει ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Ανακαλύπτουν ότι πριν από 25 χρόνια είχαν περάσει μια αξέχαστη νύχτα πάθους στο Βερολίνο, την ημέρα που έπεσε το Τείχος.

Η σειρά The State Affair (Κρατική υπόθεση), η οποία έκανε πρεμιέρα στην prime time ζώνη του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού Sat. 1, αφηγείται την απίθανη ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Anna Bremer, επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Veronica Ferres, και τον Guy Dupont, τον γάλλο πρόεδρο που ενσαρκώνει ο Philippe Caroit. «Αυτός ο πρόεδρος δεν προέρχεται από μια ελίτ» λέει ο γάλλος ηθοποιός. «Είναι ένα είδος κεντροδεξιού Σαρκοζί- playboy». Οδηγεί σπορ αυτοκίνητα, περιτριγυρίζεται από μοντέλα και φοράει Ray- Ban και ρολόγια Rolex.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας μπορεί να ενέπνευσε την ταινία, αλλά η σημερινή καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι αυτή που φαίνεται να ήταν το μοντέλο για το χαρακτήρα της Veronica Ferres. Η Anna Bremer μπορεί ομολογουμένως να μην φορά χρωματιστά σακάκια και να έχει μια πιο λεπτή σιλουέτα χάρη στο τζόκινγκ, αλλά συνηθίζει να σχηματίζει με τα δάχτυλά της ένα διαμάντι –μια χειρονομία σήμα κατατεθέν της πραγματικής καγκελαρίου. Κατά τον ίδιο τρόπο, υπάρχει μια σκηνή με τον σύμβουλό της, που την παροτρύνει να είναι πιο λαμπερή και λιγότερο αυστηρή. «Οι άνθρωποι θέλουν γοητεία, αυτό το κάτι παραπάνω» της λέει. «Φυσικά, και τι γίνεται με την ανεργία και τον προϋπολογισμό;» απαντά αυτή.

Η σειρά θυμίζει ρομαντική κωμωδία, ενώ παράλληλα προτρέπει το κοινό να σκεφτεί κάτι παραπάνω για τους ηγέτες του, υποστηρίζουν οι συντελεστές. Η Ferres, η οποία συναντήθηκε σε ένα γεύμα με τη Μέρκελ τον Μάιο – μια μέρα πριν ο Ολάντ την επισκεφθεί στο Straslund - αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι η Μέρκελ «δεν ήταν ενθουσιασμένη με την ιδέα του να έχει σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο». Παρόλα αυτά, η Γερμανίδα ηγέτης φάνηκε να διασκεδάζει με το σίριαλ. Είτε από περιέργεια είτε προληπτικά, ένας από τους συμβούλους της ήταν παρών σε όλα τα γυρίσματα.

http://www.lesechos.fr/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα