Αισιοδοξία για νίκη στο Παρίσι στην κυβέρνηση

08:37 2/9/2014 - Πηγή: Antinews

Χείρα πολιτικής βοηθείας στη δικομματική κυβέρνηση αναμένει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που θεωρεί ότι θα ξεπεραστεί ο σκόπελος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι, μια διαδικασία που τα τελευταία εικοσιτετράωρα υποβαθμίζει συνειδητά η Αθήνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει την αίσθηση,

με βάσει και τα μηνύματα που έλαβε στις Βρυξέλλες το περασμένο Σάββατο στην έκτακτη σύνοδο της Ε.Ε, ότι η Αθήνα θα λάβει τις πολιτικές ανάσες που χρειάζεται.

Στο παρασκήνιο, και εν μέσω της γεωπολιτικής ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή, ο Πρωθυπουργός κατάφερε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να αλλάξει τα εις βάρος της Αθήνας αρνητικά δεδομένα.

Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες προσπάθησε να επιτύχει έναν εξορθολογισμό της διαπραγμάτευσης προκειμένου να αποφευχθεί η εμπλοκή με την τρόικα και εκτιμάται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι αυτό δεν θα γίνει.

Η ελληνική πλευρά εξαρχής αναζητούσε, σύμφωνα και με τη γραμμή που είχαν χαράξει στο Μαξίμου μια πολιτική προσέγγιση στη διαπραγμάτευση και γι’ αυτό πλέον μεταδίδεται το μήνυμα ότι η τρόικα στο Παρίσι είναι στελέχη της Ε.Ε, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και πως οι αποφάσεις θα ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε υπηρεσιακό.

«Αυτό που συνέβη στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένα μικρό θαύμα» επιμένει ο Πρωθυπουργός και κρίνει ότι αυτό και μόνο ως βασικό επιχείρημα, σε συνδυασμό από μια σειρά στοιχεία, αλλά και με όπλο τους επαίνους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω twitter για τη δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα, είναι αρκετά για να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων στο Παρίσι.

Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι η κυβέρνηση θα προβάλλει την αλλαγή κλίματος και θα στείλει ενόψει και ΔΕΘ το μήνυμα ότι η χώρα βγαίνει σταδιακά από την κρίση και οδεύει προς την ανάπτυξη.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα