Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για δημιουργία μετώπου κατά της κυβέρνησης με αφορμή την Κύπρο

Συμφωνία επί τριών βασικών σημείων και μια διαφωνία, διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, η οποία πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του δεύτερου, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Κατ’ αρχήν συμφωνήθηκε η συνεργασία των δυο κομμάτων για την πρόσκληση στον

διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια απο την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρω και ότι ο κ.Προβόπουλος δεν συναίνεσε.

Δεύτερο σημείο της συμφωνίας ήταν η συνεργασία για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου θα ζητηθεί απο την κυβέρνηση η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών και τρίτο σημείο είναι η συνεργασία των δυο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε η Βουλή – όπως είπαν κι οι δυο αρχηγοί -να συζητά επί νομοσχεδίων κι όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων.

Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Η διαφωνία σημειώθηκε επί της πρότασης μομφής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά του υπουργού Οικονομίας Ιω. Στουρνάρα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί, ενώ συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ παρέπεμψαν τη συγκεκριμένη διαδικασία στο μέλλον.

KKE:«Οι μάσκες έπεσαν»

«Οι μάσκες έπεσαν», σχολίασε το Κομμουνιστικό Κόμμα, για τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑΑνεξάρτητων Ελλήνων στο Κοινοβούλιο και κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αφού δεν διστάζει να συνεργαστεί και με εθνικιστές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Υλοποιείται η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση από τη ‘λαϊκή δεξιά’ μέχρι τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ‘νέο’ ΠΑΣΟΚ βήμα το βήμα διαμορφώνεται. Άραγε τι είδους διαπραγμάτευση λένε στον κυπριακό λαό να κάνει; Μήπως τύπου ‘σχεδίου Ανάν’, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του; Ή συνεργασία με τον ‘αντιιμπεριαλιστή’ Πούτιν;», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα