Συμφωνία Αθήνας-Λευκωσίας για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών

(Ανανεωμένο) Ένα καλό νέο για χιλιάδες καταθέτες σε κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά τους από ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους με αποτέλεσμα να διασφαλίζονται στο σύνολό τους οι καταθέσεις των Ελλήνων που υπολογίζονται σε 14 δις ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών

στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.

Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Νωρίτερα Αντώνης Σαμαράς και Νίκος Αναστασιάδης είχαν τηλεφωνική συνομιλία για το κλείσιμο της συμφωνίας με τον δεύτερο να ευχαριστεί την Ελλάδα για την εξέλιξη αυτή. Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τόνισε ότι το αποτέλεσμα «απαντάει» στις κακόβουλες φήμες για δήθεν ουδετερότητα της Ελλάδας. Σε ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Αναστασιάδης ευχαριστεί θερμά την Ελλάδα για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο αυτές τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία του τόπου.

Σε ότι αφορά το ποιος θα πάρει το ενεργητικό των υποκαταστημάτων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpha Bank θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και η Τράπεζα Πειραιώς της Laiki Bank, που πλέον έχει μετονομαστεί σε CPB και πιθανότατα και της Ελληνικής.

Στις 15:00 συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να εξετάσει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα