Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Παραιτήθηκε ο Κορωνάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Τάσος Κορωνάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κορωνάκης

θα δημοσιοποιήσει το κείμενο της παραίτησής του μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΠΓ.

Στη σύσκεψη, πέραν των μελών του οργάνου, συμμετέχουν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου συζητούνται τα βήματα προς τις εκλογές, αναμένεται να οριστούν οι τρεις επιτροπές (εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας), των οποίων τη συγκρότηση είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ, την περασμένη Παρασκευή. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.

Τσίπρας: Θέλουμε καθαρή εντολή - «Οχι» σε εμφύλιο της Αριστεράς

Μήνυμα να μην μετατραπεί η εκλογική μάχη σε εμφύλιο της Αριστεράς απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης αλλά και το εγχώριο συστημικό μπλοκ, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα εξήγησε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν παλέψαμε σωστά στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες, καθώς και η καθαρή εντολή της 4ετίας.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Πηγή:imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα