Συνεχίζεται το “πάρτι” στο χρηματιστήριο!!!

17:21 9/4/2013 - Πηγή: Antinews

To γράψαμε και χθες. Αυτό που συμβαίνει στο Χρηματιστήριο ίσως δεν έχει προηγούμενο και ίσως θα έπρεπε να επιληφθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στο επίκεντρο η μετοχή της Eurobank αλλά με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Ωστόσο, κάτι οι φήμες που πιθανότατα είναι ψεύτικες, κάτι οι πληροφορίες για κινητικότητα που υπάρχει σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση έχουν εκτοξεύσει ορισμένα χαρτιά της αγοράς σε απίστευτα επίπεδα. Σκεφτείτε το εξής: Αν κάποιος αγόρασε χθες το πρωί μετοχή της Eurobank

όταν αυτή βρισκόταν στο limit down, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση και με τη σημερινή να είναι καρφωμένη στο limit up θα είχε απόδοση πάνω από 120%. Μέσα σε 24 ώρες δηλαδή θα είχε κερδίσει τρελά λεφτά κάποιος που ρίσκαρε (ή ήξερε) τι θα γίνει.

Σήμερα η μετοχή της τράπεζας είναι στο 0,234 ευρώ όταν χθες το πρωί 0,105 ευρώ και αν περάσουν δύο – τρεις μέρες με φήμες για «λευκούς» ιππότες κι άλλα τέτοια, τότε οι «τυχεροί» θα έχουν κάνει περιουσίες.

Η Eurobank κινεί και τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές και όλο το Χρηματιστήριο που δείχνει να κερδίσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. Κέρδη για όλα τα «βαριά» χαρτιά, μεταξύ αυτών και της MIG διότι υπάρχει η φημολογία ότι συναντήθηκε ο Καραμούζης της Eurobank με τον Α. Βγενόπουλο με σκοπό να συμμετάσχει ο τελευταίος στην αύξηση κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι φήμες ότι και ο Λάτσης δραστηριοποιείται και θα πάρει μέρος στην αύξηση. Ωστόσο, επειδή τα χρηματιστηριακά παιχνίδια είναι γνωστά από την εποχή της «φούσκας» της Σοφοκλέους, ας κρατούν ορισμένοι μικρό καλάθι για να μη χάσουν τις περιουσίες τους και περάσουν στα χέρια των επιτήδειων. Με τη μετοχή της Eurobank στο limit up υπάρχουν 600.000 ανεκτέλεστες εντολές, δηλαδή περιμένουν κάποιοι στην ουρά να αγοράσουν.

Προσοχή, λοιπόν, γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Και οι «ξύπνιοι» στο Χρηματιστήριο γεννούν προσδοκίες που αν διαψευστούν πέφτει πολύ κλάμα. Διότι, απ’ ότι μαθαίνουμε γίνεται πράγματι σοβαρή προσπάθεια στη Εurobank να βρει τα λεφτά που χρειάζονται αλλά το εγχείρημα είναι δύσκολο οπότε είναι περισσότερο πιθανό να καταλήξει στα χέρια του ΤΧΣ. Άρα, αυτοί που ποντάρουν σήμερα μπορεί να βγουν χαμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα