Συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά την Τρίτη

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Κριστιάνε Βιρτς, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την επόμενη Τρίτη το Βερολίνο προκειμένου να έχει συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Όπως

ανακοίνωσε η κ. Βιρτς, η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

H συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς γίνεται σε μια περίοδο που επικρατεί ανησυχία σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την αξιολόγηση της οικονομίας και κυρίως σε ότι αφορά το θέμα του χρέους. Η ακύρωση της σύσκεψης στην Ουάσιγκτον «πάγωσε» τα χαμόγελα για ταχύτατη και ευνοϊκή διαδικασία σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, ωστόσο, από τη Βουλή χθες ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι θα υπάρξουν θετικά νέα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ θα μπει ασφαλώς η πορεία της οικονομίας και θα κατατεθούν όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα βγαίνει από την ύφεση και εμφανίζει διατηρήσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Θα έχει ιδιαίτερη σημασία η τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την Αθήνα να αναμένει ένα θετικό σήμα για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος αλλά και οι φορο-ελαφρύνσεις που θα υπάρχουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα