Συμφωνεί ο Τσίπρας με την «ρήξη» του Βαρουφάκη;

Κι εκεί που ανησυχούσαμε για το που είναι ο Βαρουφάκης, να τονε. Εμφανίστηκε κουστουμαρισμένος στην Κρήτη με τον κόσμο να παραληρεί για τον ροκ σταρ υπουργό και να σπεύδει να βγάλει μαζί του σέλφις. Και μια και όπως ξέρουμε αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία και το μόνο που κάνει είναι να επιβραβεύει τους άσχετους και να αποθεώνει τους έσχατους, γιατί να μην έχει και ο υπουργός Οικονομικών τα 15 λεπτά δημοσιότητας

που του αναλογούν;

Πιθανότατα γι’ αυτό να έκανε μια δήλωση – αίνιγμα που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές. Του είχε λείψει η δημοσιότητα και βγήκε πάλι παγανιά σαν τον Χάρο.

Αλλά το εντυπωσιακό δεν είναι αυτό. Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι έγινε έρευνα από το περιοδικό Prospect, όπου μετείχαν 6000 χρήστες των social media. Η έρευνα αφορούσε τους κορυφαίους στοχαστές στον κόσμο και ο μέγας Έλληνας στοχαστής Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στη δεύτερη θέση.Την πρώτη θέση στη λίστα την κλέβει ένας άλλος… αριστερός, ο Γάλλος οικονομολόγος Τόμας Πικετί, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» και έχει πουλήσει 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Δεύτερος στις προτιμήσεις ήρθε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ακολουθούν η συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν, ο ηθοποιός και ακτιβιστής Ράσελ Μπραντ και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Αρουντιχάτι Ρόι (Ινδή συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον), Γιούργκεν Χάμπερμας (κοινωνιολόγος και φιλόσοφος), Ντάνιελ Κάνεμαν (ψυχολόγος), Τζον Γκρέι (πολιτικός αναλυτής και φιλόσοφος), Ατούλ Γκαουάντε (χειρουργός και συγγραφέας).

Να θυμίσουμε ότι το 2013, ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στη λίστα των 100 Μεγαλύτερων Στοχαστών Παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα