Συγκεντρώσεις απελπισίας: Bούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα;

17:09 5/6/2016 - Πηγή: Antinews

Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφέρει ότι για να πέσει αυτή η κυβέρνηση πρέπει να βάλει το χεράκι του και ο λαός. Να ξεσηκωθεί, να βγει στους δρόμους, να διεκδικήσει, να εξοργιστεί, να φωνάξει, να δείξει τέλος πάντως ότι είναι στη… ζωή και δεν είναι ένας λαός νεκρός.

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει οργάνωση αφού βεβαίως πρώτα βρεθεί η θέληση για να γίνει κάτι σοβαρό, για να υπάρξει μια γενικευμένη αντίδραση στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το know how των διαδηλώσεων, του μπάχαλου και τελικά της πίεσης στην κυβέρνηση , τα έχει η αριστερά παραδοσιακά.

Τι

να σου κάνει το κέντρο, τι να σου κάνει η δεξιά, τι να σου κάνουν οι λεγόμενοι αστοί που δεν ξέρουν ούτε κατά που πέφτει το Σύνταγμα. Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν όλες κι όλες κι αυτές πέρυσι από τους «μένουμε Ευρώπη» και κάτω από άλλες συνθήκες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά η απορία που γεννιέται είναι ποιους τελικά βολεύει αυτή η διαδικτυακή πρόσκληση για το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου με σύνθημα «παραιτηθείτε». Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, έχουν ξεσηκώσει τα social media και ζητούν από τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο και να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο κόμμα πίσω από την προσπάθεια αυτή και προφανώς είναι ελεύθερος κάθε άνθρωπος να διαδηλώνει μόνος του ή με χιλιάδες γι’ αυτά που δεν του αρέσουν.

Ωστόσο, στην παρούσα χρονική στιγμή η διοργάνωση του συλλαλητηρίου από τους… εμπνευστές του κάνει τεράστιο κακό στο… αντιΣΥΡΙΖΑ κίνημα το οποίο κάποια στιγμή θα αποκτήσει δυναμική αλλά δεν θα προέρχεται από τους αστούς της Κηφισιάς και της Γλυφάδας αλλά από τον ίδιο το λαό. Η πλάκα είναι ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει πόλεμο με την εναπομείνασα αστική τάξη στην Ελλάδα, αυτή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και αφήνει ορισμένα «νούμερα» να την εκπροσωπούν. Η συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου το μόνο που θα κάνει είναι να συκοφαντήσει την αστική τάξη στην Ελλάδα αλλά και να της αποστερήσει το δικαίωμα μιας εξέγερσης στο μέλλον. Θα μαζευτούν μερικές εκατοντάδες που βλέπουν facebook και twitter και αμέσως η κυβερνητική προπαγάνδα θα πάρει πλάνα και θα πει: «Ιδού οι… μένουμε Ευρώπη. Ιδού ποιοι θέλουν να μας ρίξουν. Ιδού η συγκέντρωση του… Ζίγδη που λέγαμε και παλιά».

Σε καμιά περίπτωση η συγκέντρωση που διοργανώνουν κάποιοι «αστούληδες» θα μπορέσει να συγκριθεί με τις μεγάλες διαδηλώσεις του περασμένου έτους κατά της κυβέρνησης. Κι έτσι ο Τσίπρας θα αδράξει την ευκαιρία να συσπειρώσει τις δικές του δυνάμεις και να συκοφαντήσει τους αντιπάλους λέγοντας ότι η «αστική τάξη θέλει να τον ρίξει».

Εν πάση περιπτώσει τέτοιες προσπάθειες κάνουν μεγάλο κακό σε όσους θέλουν να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διότι χρησιμοποιείται ένα όπλο διαμαρτυρίας που θα χρειαστεί λίαν συντόμως. Η αστική τάξη που έχει απομείνει, οι επιχειρηματίες, οι νοικοκυραίοι, οι άνθρωποι της προκοπής και της εργασίας, όσοι αποκρούουν τον εθνολαϊκισμό των απίθανων σαλτιμπάγκων της κυβέρνησης, δεν έχουν ανάγκη από πάτρωνες. Ούτε από συγκεντρώσεις απελπισίας που θα μετρηθούν και θα κριθούν λιποβαρείς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα κερδίσει από τέτοιες πρόχειρες και επικοινωνιακού τύπου διαδηλώσεις. Αυτοί θα πέσουν μόνο από δύο πράγματα:

1.Από την οργή του λαού, κυρίως αυτού που τους ψήφισε και τώρα έχουν μετανιώσει πικρά. Αυτοί ήδη ξεσηκώνονται και βρίζουν όποιον Συριζαίο τολμά να εμφανιστεί μπροστά τους.

2.Από την παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης από τη ΝΔ χωρίς φόβο και πάθος και με γνώμονα την αλήθεια.

Όλα τα υπόλοιπα είναι βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα και απόδειξη ότι ο αστικός κόσμος στην Ελλάδα ακόμη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα