Στη Νορβηγία άντρες και γυναίκες φαντάροι κοιμούνται σε κοινούς κοιτώνες

Έχοντας στη διαπασών το soundtrack του Game of Thrones, οι φαντάροι στην στρατιωτική βάση του Βάρανγκερ, στη βόρεια Νορβηγία, ξυπνούν, μια ακόμη χιονισμένη μέρα. Η βάση υπήρξε μέρος μιας μελέτης για τις σχέσεις των δύο φύλων στο στρατό, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πληροφόρησης για την Έρευνα των Φύλων στη Νορβηγία. Έτσι, η βάση είναι μία από τις λίγες στη χώρα όπου άνδρες και γυναίκες στρατιώτες κοιμούνται στους ίδιους κοιτώνες.

Η έκθεση κατέληξε

στο συμπέρασμα ότι οι κοινοί στρατώνες καταρρίπτουν τα στερεότυπα για τα δύο φύλα. Η 19χρονη Ελίνα Σνελ Χέλε από τη νοτιο- δυτική πόλη Κρίστιανσουντ συμφωνεί ότι το να μοιράζεται τους ίδιους κοιτώνες με αγόρια δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα. Όσο για τη μικρή λεπτομέρεια του πώς αλλάζουν εσώρουχα; Λύθηκε εύκολα, αφού το κάνουν κάτω από τις κουβέρτες.

Αξιωματικοί της βάσης επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της έκθεσης, ότι το ηθικό της ομάδας, σε μεικτές ομάδες, ήταν ανεβασμένο, ως αποτέλεσμα του κοινού ύπνου. Ο 19χρονος στρατιώτης Ματίας Χόεγκεβολ, από την ανατολική πόλη Έλβερουμ, είπε ότι δεν αναπτύσσονται ρομαντικές σχέσεις εξαιτίας της συμβίωσης, καθώς όλοι είναι «απλά στρατιώτες». Η έκθεση διαπίστωσε επίσης και μειωμένα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στον στρατώνα μικτών φύλων. Η βάση του Βάρανγκερ έχει περίπου 500 φαντάρους, εκ των οποίων 15 είναι γυναίκες εθελοντές. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Κίρκενες και είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη των συνόρων Σένγκεν της Νορβηγίας με τη Ρωσία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα