Τη Μεγάλη Εβδομάδα η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα, πιθανόν Μεγάλη Δευτέρα ή Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα που θα καθορίζει αναλυτικά τα κριτήρια και το ποιοι θα το πάρουν καθώς και πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στο taxisnet.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα αφού θα εκδοθεί την

Μεγάλη Δευτέρα ή την Μεγάλη Τρίτη η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα όπως έκανε γνωστό σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου.

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν στο taxisnet με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι για τις φορολογικές δηλώσεις.

Επίσης αναμένεται μικρή διαφοροποίηση από τις αρχικές ανακοινώσεις σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας όσο αφορά τους δικαιούχους αφού όπως χαρακτηριστικά είπε θα καθοριστεί ένα ποσό που θα δοθεί το οποίο θα καλύψει κάποιες περιπτώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί από τις αρχικές ανακοινώσεις.

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες που πληρούν τα κριτήρια .

Τα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα

Άγαμος : 500 ευρώ

Οικογένεια χωρίς παιδί: 666,70 ευρώ

Οικογένεια με 1 παιδί: 750 ευρώ

Οικογένεια με 2 παιδιά: 833,30 ευρώ

Οικογένεια με 3 παιδιά: 916,60 ευρώ

Οικογένεια με 4 παιδιά :999,9 ευρώ

Για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του μακροχρόνια ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια, μηδενιστούν. Δηλαδή εαν κάποιος μετά τον Μάρτιο και μετά βρήκε εργασία θα του δοθεί το επίδομα εφόσον όμως μέχρι το Μάρτιο 2014 ήταν πάνω από ένα χρόνο συνεχόμενα εγγεγραμμένος στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν τα κριτήρια για το επίδομα των ένστολων και μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

The post Τη Μεγάλη Εβδομάδα η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα