Στα όρθια

17:20 4/9/2015 - Πηγή: Antinews

Βγήκε και το νέο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επικοινωνιολόγοι του άλλαξαν το σύνθημα για να μην είναι ίδιο με της ΝΔ για το «μπροστά» και το έκαναν «κερδίζουμε το αύριο». Το κεντρικό μήνυμα από το σποτάκι του Τσίπρα στο οποίο δεν εμφανίζεται ο ίδιος είναι ένα: «Ψηφίζουμε αυτόν που δεν θέλει να κάτσει στην καρέκλα, αλλά αυτόν που στέκεται όρθιος». Ο ένας μετά τον άλλο αυτοί που εμφανίζονται επαναλαμβάνουν μονότονα το «αυτόν που στέκεται όρθιος».

Μετά

και τις παραδοχές του ίδιου του Τσίπρα ότι απέτυχε στις διαπραγματεύσεις, ότι υπέκυψε στον εκβιασμό και προχώρησε σε συμβιβασμό, έξω από τις προγραμματικές του δεσμεύσεις φέρνοντας το τρίτο και …χειρότερο μνημόνιο για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία, μετά δηλαδή τα χαστούκια της πραγματικότητας στον ίδιο τον Τσίπρα που τον οδήγησαν να γλύφει εκεί που έφτυνε, το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μας ακούγοντας το «αυτόν που στέκεται όρθιος» ήταν το γεγονός ότι ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός «έκανε τον Κινέζο» μέσα στη βουλή στα σεξουαλικής φύσης προσβλητικά και απαράδεκτα που απηύθυνε ο Καμμένος στη ΝΔ για να ισχυριστεί ότι δεν διαπραγματεύεται. «Στα τέσσερα» έλεγε ο στρατάρχης Καμμένος, στα «τέσσερα» επαναλάμβαναν και τα νούμερα της κοινοβουλευτικής ομάδας των ψεκασμένων.

Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι αν οι προηγούμενοι διαπραγματεύονταν στα τέσσερα υπογράφοντας δύο μνημόνια, τώρα μάθαμε ότι το τρίτο μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου ήρθε γιατί διαπραγματεύτηκαν και σκληρά και… στα όρθια.

Όσο για το «δε λυγίσαμε» που λέει ο Τσίπρας για το τρίτο μνημόνιο θυμίζει εκείνο το κρητικό «Πονάς Μανωλιό; και απαντάει ο Μανωλιός: πονάν μωρέ τα παλικάρια;».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα