Είμαι αποτυχημένος αλλά είμαι νέος

16:50 4/9/2015 - Πηγή: Antinews

Στην Κουμουνδούρου έχουν ξεμείνει από καύσιμα. Ο Τσίπρας έχει αποσύρει και επίσημα πια τις μεγαλοστομίες περί αυτοδυναμίας, κλείνει το ματάκι προς τη Φώτη και το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ, με τη ρητορική του περί παλιού και νέου πρακτικά συμπεριλαμβάνει και το Ποτάμι στους πιθανούς συμμάχους του και επί της ουσίας ξέρει ότι μετά την κάλπη το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα αναγκαστεί να συνεργαστεί και με τη ΝΔ.

Η αλλαγή του συνθήματος όπου από το «πάμε μπροστά»

έγινε «χτίζουμε το αύριο» δεν μπόρεσε να δώσει καμία αίσθηση διαφοράς στο εκλογικό σώμα. Η μόνη έννοια πια του Τσίπρα είναι να καταφέρει να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του στις προηγούμενες εκλογές που ακόμα ψάχνονται αλλά δεν πείθονται πια από τη ρητορική του.

Τα χαμηλά ποσοστά στα οποία βρίσκεται ο Τσίπρας τα παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς όταν στη χτεσινή του συνέντευξη στο contra του Κουρή παραδέχτηκε ότι αν βγουν τέτοια ποσοστά στη κάλπη όπως αυτά που δείχνουν η δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα. Και αυτό πρώτα από όλα γιατί δεν πείθονται οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι το σκέφτονται σοβαρά αν θα τον ξαναψηφίσουν. Η συσπείρωσή του έχει κολλήσει στο 50%.

Αλλά και πάλι, η στροφή του Τσίπρα στο θέμα των συνεργασιών κόβοντας τις παρλαπίπες των πρώτων ημερών της προεκλογικής περιόδου ότι μόνο με τους ΑΝΕΛ θα συνεργαζόταν, του ακυρώνει το μόνο ψευδεπίγραφο δίλημμα που θέτει περί παλιού και νέου αφού ουσιαστικά λέει ότι θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με αυτούς που σήμερα κατηγορεί ότι είναι το παλιό. «Θα δούμε το τοπίο μετά τις κάλπες» λέει τώρα δημόσια ο ίδιος ο Τσίπρας.

Χτες στο κανάλι του Κουρή σε μια όπως φαίνεται εντελώς στημένη συνέντευξη (κατά τ’ άλλα ο Τσίπρας είναι που θα χτυπήσει τη διαπλοκή – εδώ γελάνε) ήταν αποκαλυπτικός των αδιεξόδων στα οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά. Έχει ακυρώσει όλα αυτά τα οποία παρουσίαζε ως μεγάλα του ατού και πριν από όλα το χαρτί της «σκληρής διαπραγμάτευσης» την οποία έκανε.

Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το αρχικό απολογητικό ύφος παραμένει σε απολογία γιατί περίπου εμφανίζεται με την ευφυΐα του ΓΑΠ. Σε όλους τους υπολογισμούς του είχε πέσει έξω και τον «γλεντούσαν» κανονικά οι δανειστές.

Είπε χτες ότι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν πως δεν συγκρούστηκε με τους δανειστές από το Φλεβάρη και άφησε να τελειώσει το τετράμηνο. Το πιο ωραίο είναι ότι το δικαιολόγησε λέγοντας ότι ο αρχικός δυισμός του Βερολίνου (Μέρκελ-Σόιμπλε) του έριξε στάχτη στα μάτια! Για ακόμα μια φορά παραδέχτηκε ότι πιάστηκε στον ύπνο όπως όταν είχε παραδεχτεί ότι υπέγραψε τη συμφωνία το Φεβρουάριο για την παράταση του μνημονίου χωρίς να πάρει λεφτά!!!

Θαυμάστε το Μέγα διαπραγματευτή που θέλει να συνεχίσει να διαπραγματεύεται και μετά τις 21 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα παραδέχτηκε ότι ήταν «υπερβολικά» και γεμάτα αυταπάτες τα ανοίγματα στη Ρωσία, αλλά προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το Λαφαζάνη, του οποίου το όνομα ούτε καν το αναφέρει, μιλώντας για τον «πρώην υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης» με ύφος του τύπου «θυμίστε μου τ’ όνομά του γιατί μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή». Με λίγα λόγια ο Τσίπρας παραδέχεται ότι τέλος και στα παραμύθια με το «ξανθό γένος» και τις τράπεζες των BRICS.

Αυτά βλέπουν ακόμα και τα εναπομείναντα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και παγώνουν αφού διαπιστώνουν αξιοπιστία μηδέν και «επιχειρήματα» για το γάμο του Καραγκιόζη. Όσο για την ομάδα των έντιμων, ικανών και πετυχημένων; Τι να περιμένει με τέτοια ρητορεία όταν οι πετυχημένοι και ικανοί που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά του είναι κάτι ρετάλια της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μπόλαρης ας πούμε;

Τι επιτυχία να σου εγγυηθεί η επιστροφή του κυρ Φώτη του Κουβέλη που διέσπασε τη ΔΗΜΑΡ αφού πρώτα τη διέλυσε και δηλώνει τώρα ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ μπας και ξαναπάρει καμιά καρέκλα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα