Πως σώθηκε η Ελλάδα

17:20 4/9/2015 - Πηγή: Antinews

Τώρα που ο καιρός πέρασε και τα μυστικά αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, καιρός είναι να πούμε μερικές αλήθειες που αγνοούν πολλοί Έλληνες. Και με αυτή τους την άγνοια θα σπεύσουν να ψηφίσουν, τον Τσίπρα, τον Λαφαζάνη ή τον Λεβέντη.

Πολλοί ακόμη και τώρα

δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού. Δεν πιστεύουν ότι η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ή να ξεκινήσει μια ατέρμονη συζήτηση για κούρεμα των καταθέσεων, κι όχι μόνο αυτών που είναι πάνω από 100.000 ευρώ. Το μοντέλο της Κύπρου δεν ήταν μια απλή απειλή και καλά θα κάνουν κάποιοι να το χωνέψουν.

Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια αυτή είναι ότι 3-4 άνθρωποι έσωσαν τη χώρα από το να καταντήσει Αλβανία ή και χειρότερα. Το 2012 το καλοκαίρι και μερικούς μήνες μετά, το 2013, τουλάχιστον δύο φορές οι δανειστές θέλησαν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ αλλά μόνο χάρη στις προσπάθειες του Σαμαρά, του Στουρνάρα και ορισμένων Ταλιμπάν της οικονομίας σώθηκε το καράβι.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του εξάμηνου Βατερλό στη διαπραγμάτευση δύο άνθρωποι έσωσαν τους Έλληνες από το κούρεμα καταθέσεων. Ο ένας είναι ο Γ. Στουρνάρας και ο άλλος ο… άγιος Μάριο Ντράγκι. Γύρω στον Ιούνιο σε μυστική σύσκεψη των τραπεζιτών ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Βάιντμαν και δύο τρεις ακόμη ακραίοι εισηγήθηκαν την αποπομπή της Ελλάδας, το κλείσιμο της στρόφιγγας από την ΕΚΤ και την ασφυξία σε σημείο που θα κατέρρεαν οι τράπεζες και νομοτελειακά θα έβαζαν χέρι στις καταθέσεις. Στουρνάρας και Ντράγκι απέτρεψαν το τραγικό αυτό σενάριο, κάτι που εμμέσως επιβεβαίωσε προχθές ο διοικητής της ΕΚΤ λέγοντας ότι πλέον δεν τίθεται θέμα bail in και ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλάβαινε ότι η χώρα οδηγούνταν στον γκρεμό και ο Τσίπρας είχε «ξεγελαστεί» από τον… κόλακα Βαρουφάκη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό γινόταν σπουδαία δουλειά ώστε να αποφύγει η χώρα την κατάρρευση. Ακόμη και ο Σαμαράς αν και δεν ήταν πρωθυπουργός, είχε συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους για να μην βγει η χώρα από το ευρώ. Επίσης ο Στουρνάρας, την ώρα που οι διάφοροι τυχάρπαστοι και άσχετοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήριζαν προδότη, αυτός έδινε κάθε μέρα μάχη να πείσει τους ομολόγους του να κρατήσουν ζωντανή τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης, κάποιοι όπως ο νυν υπουργός Χουλιαράκης έδωσαν μάχες για να κρατηθεί όρθια η χώρα. Ο Χουλιαράκης, όμως, είχε απομονωθεί από τον απίστευτο και ανεκδιήγητο Βαρουφάκη και ο Δραγασάκης που ήταν ο «προστάτης» του νυν υπουργού, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε για να τον προστατέψει. Ο Τσίπρας τότε έβλεπε μόνο τον… Γιάνη και τη Δανάη.

Σε μια δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, παρουσία υπουργών και άλλων οικονομικών παραγόντων, είναι αλήθεια ότι ο Βαρουφάκης πήρε το «οκ» από τον Τσίπρα να απομονώσει τον Δραγασάκη, τον Χουλιαράκη και τον Στουρνάρα και να παίξει μόνος του το παιχνίδι ή με φιλαράκια του; Είναι αλήθεια επίσης ότι τώρα που έχουν γίνει όλα όσα έχουν γίνει, μεγαλόσχημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφωνούν σε αυτούς που έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν «προδότες», «γερμανοτσολιάδες», «μνημονιακούς» και πλείστα άλλα και τους ζητούν συγγνώμη;

Αυτή είναι αλήθεια για τη σωτηρία της χώρας και πριν δύο χρόνια και πριν μερικούς μήνες.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί τώρα δεν θα μιλούσαμε για χώρα της ΕΕ αλλά για μια μπανανία με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και να φωνάζουν «φέρτε πίσω τις καταθέσεις μας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα