Σοκ με Καλάθη στο ΝΒΑ

Αυτή τη φορά τα μαντάτα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν ήταν καλά για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Νικ Καλάθης βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών σε αγώνα του ΝΒΑ με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί για 20 αγωνιστικές από το κορυφαίο πρωτάθλημα του Πλανήτη.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν των Γκρίσλις ανιχνεύτηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας ταμοξιφαίνη η οποία βρισκόταν σε συμπλήρωμα διατροφής.

Η

συγκεκριμένη ουσία είναι ένα αντιοιστρογόνο φάρμακο, το οποίο χορηγείται για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, αφού εμποδίζει την δράση των οιστρογόνων. Ωστόσο μειώνει τις παρενέργειες της χρήσης στεροειδών και αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Με βάση την ποινή ο 25χρονος ομογενής δεν χάνει μόνο τη φετινή σεζόν με την ομάδα του Μέμφις αλλά και το ξεκίνημα της επόμενης.

¨οσον αφορά στην Εθνική μας ομάδα η συγκεκριμένη ποινή δεν μετράει για την Ευρώπη, τουλάχιστον προς το παρόν. Ομως είναι καθαρά θεμα ΕΟΚ και του ομοσπονδιακού τεχνικού (ακομη δεν γνωρίζουμε ποιό θα είναι το όνομά του) αν θα τον καλέσει για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα