«Σφυροκόπημα» Τσίπρα η στρατηγική της ΝΔ

Στρατηγική προσωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκτιμά ότι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει πολιτικά και επικοινωνιακά πλεονεκτήματα έναντι του αντιπάλου του.

Η εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, λένε από την Πειραιώς, θα αποτελέσει μέτρο σύγκρισης με τον

Αλ. Τσίπρα και θα αναδείξει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο πολιτικών.

Στη ΝΔ πιστεύουν ότι η φθορά της εικόνας του πρωθυπουργού και η ταυτόχρονη προβολή του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «μελλοντικού πρωθυπουργού» αποτελεί την καλύτερη συνταγή για τη δημιουργία κλίματος νίκης.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου ο αρχηγός της ΝΔ θα αποφύγει αναφορές στο μακρινό παρελθόν και θα περιοριστεί σε κριτική της περιόδου Τσίπρα στην πρωθυπουργία, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην προβολή του σχεδίου του για την διακυβέρνηση του τόπου.

Με βάση και τα στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων που παρουσιάζονται από τον σύμβουλο στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκο στις κλειστές συσκέψεις υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, οι «επικοινωνιακές παραστάσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν, του πρωθυπουργού «όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τα θύματα της φορολογικής επιδρομής και των περικοπών μισθών και συντάξεων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει».

Σε μια από αυτές τις κλειστές συσκέψεις, παρουσία του προέδρου του κόμματος, αποφασίστηκε να δοθεί ακόμα περισσότερο βάρος στις εξελίξεις στην οικονομία, όπου δεν αποκλείουν δυσάρεστες εκπλήξεις, με στόχο να αυξηθεί κι άλλο η επιρροή της ΝΔ στο εκλογικό σώμα.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα