Διευθέτηση του χρέους: Κατέρρευσε και ο τελευταίος μύθος

Πρόκειται περί τραγικής κυβέρνησης η οποία, το έχουμε πολλές φορές πει, ζημιώνει ανεπανόρθωτα τη χώρα. Τα ψέματά της, η ανικανότητα και η τακτική των καθυστερήσεων προκαλεί καταστροφή που δύσκολα θα αναστραφεί. Κι αντί σήμερα η οικονομία να βρίσκεται σε ανάπτυξη παλεύει με το φάντασμα του στασιμοπληθωρισμού.

Μετά από όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις για την οικονομία τι απέμεινε στην κυβέρνηση; Η διευθέτηση του χρέους. Υπογράφοντας την επώδυνη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 και κάνοντάς την συγκεκριμένα μέτρα τον περασμένο Μάιο «πούλησε» μια ακόμη παραμύθα στον ελληνικό

λαό: Τη διευθέτηση του χρέους. Πόσες και πόσες φορές δεν θα είπαν για τη δέσμευση των δανειστών να βρεθεί λύση για το χρέος μέχρι το τέλος του έτους;

Ακόμη και στη ΔΕΘ ο Τσίπρας μας είπε μια ακόμη ανοησία, ότι είμαστε κοντά στη λύση για το χρέος. Όπως τόνισε, αρκετές είναι οι φωνές που ζητούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μεταξύ αυτών είναι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έχει θέσει ως τελική ημερομηνία για αυτό το τέλος του 2016.

Ας θυμίσουμε τι άλλο είπε στη Θεσσαλονίκη: Σε ερώτηση για το εάν βρίσκεται κοντά στο να φορέσει γραβάτα, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν έχει ενδυματολογικά ταμπού και σημείωσε:

«Δεν παντρεύτηκα για να μην βάλω στο γάμο μου, γραβάτα ωστόσο όταν θα υπάρξει ένα χαρμόσυνο γεγονός θα τη φορέσω» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είμαστε πολύ κοντά σε θετικές εξελίξεις, αναφερόμενος και στις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup.

Η λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Κι έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης να του… πάρει το σκαλπ στην κυριολεξία. Άθελά του ή σκόπιμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως η λύση για το χρέος μετατίθεται για το 2018 και βλέπουμε, ενώ τόνισε πως: «Δεν είμαι βέβαιος ότι το θέμα του χρέους θα τελειώσει στο τέλος του χρόνου. Θα είναι μια διαδικασία που μπορεί να περάσει και το 2018. Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια μεγάλη απομείωση μόνο γα την Ελλάδα, χωρίς να μειωθεί και το χρέος που έχουν οι δανειστές μας, όπως η Ιταλία κ.λ.π που είναι και αυτοί υπερχρεωμένοι, γι’ αυτό και θα πρέπει να διεκδικήσουμε την ιδέα της πανευρωπαϊκής διευθέτησης. Πάμε, λοιπόν να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τώρα ό,τι καλύτερο μπορούμε και μετά μαζί με όλους τους άλλους να ανοίξουμε αυτή την πανευρωπαϊκή διευθέτηση του χρέους συνολικά», είπε.

Λίγο αργότερα, και αφού ξέσπασε σάλος, προσπάθησε να το… σώσει αλλά ήταν αργά, αυτό που έμεινε ήταν ότι ένας ακόμη μεγαλόπνοος στόχος, ό,τι απέμεινε στην κυβέρνηση για να πουλάει στον κόσμο, χάθηκε. Και πώς να γίνει αλλιώς αφού σε καμιά περίπτωση Γερμανία και Γαλλία δεν θα δέχονταν λύση μέσα στο 2017 που είναι εκλογική χρονιά. Κι από την άλλη, με την άνοδο των εθνικιστών – ακροδεξιών στις δύο αυτές χώρες ποια κυβέρνηση θα τολμούσε να κουρέψει δάνεια που έδωσε στην Ελλάδα; Δυστυχώς για τη χώρα μας η υπόθεση του χρέους συνδέεται με τις εκλογικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση πιθανότατα το γνώριζε αυτό, όμως, για να περάσει τα μέτρα πούλησε το παραμύθι της αναδιάρθρωσης του χρέους. Μια ακόμη απάτη σε βάρος του κόσμου που πίστεψε ότι ο Τσίπρας θα του λύσει όλα τα προβλήματα.

Η χώρα συνεχίζει να διολισθαίνει σε μια επικίνδυνη κατάσταση όπου και η οικονομία πάει χάλια και η εμπιστοσύνη καταρρέει. Χρειάζεται αλλαγή πορείας και η παρουσία του Τσίπρα και της παρέας του τα χαλάει όλα. Η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες και οι συνεχείς παρεμβάσεις του Πολάκη μπορεί να αποπροσανατολίζουν για λίγο τον κόσμο, όμως, δεν μπορεί για πάντα να κρατάει το δούλεμα.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί, πάντως, είναι αν τα όσα είπε ο Δραγασάκης στη Βουλή είχαν σκοπιμότητα. Μπορεί να τον έβαλε ο ίδιος ο Τσίπρας να μας προετοιμάσει για το νέο Βατερλό της κυβέρνησης. Μπορεί όμως ο ίδιος ο Δραγασάκης να αυτονομείται και να λέει αλήθειες για να εκθέσει τον πρωθυπουργό. Άλλωστε το όνομά του έχει παίξει αρκετά σε μια οικουμενική ή μεταβατική κυβέρνηση. Όμως, τι μας νoιάζουν τα ενδοοικογενειακά τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πάει άλλο με τα εγκλήματα που κάνει η κυβέρνηση σε βάρος όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα