Σε κρίση οι σχέσεις Μητσοτάκη - Χατζηδάκη

Σε κρίση είναι οι σχέσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο πρώτος βγήκε εκτός γραμμής στο επίμαχο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο Κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Realfm ανέφερε πως «δεν έχουμε κανέναν λόγο να

είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ», προκαλώντας την οργή της ηγετικής ομάδας που θέτει ως προαπαιτούμενο την κατάργηση του νόμου Παππά.

Ο Κ. Χατζηδάκης όμως πέρασε και άλλες κόκκινες γραμμές της ηγεσίας, καθώς δεν έμεινε μόνο στη συναινετική του στάση στο θέμα του ΕΣΡ, δίνοντας επιχειρήματα ουσιαστικά στην κυβέρνηση, αλλά προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και μάλιστα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Χατζηδάκης, πολλαπλά ευεργετηθείς από την παράταξη σε όλα τα επίπεδα, υπεραμύνθηκε της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό και στη συνταγματική αναθεώρηση. Ουσιαστικά κινήθηκε εκτός γραμμής και πάλι, αφού η ηγεσία της Ν.Δ. είναι υπέρμαχος της στρατηγικής «φύγετε τώρα: Καταστρέφετε τη χώρα». Τις παρεμβάσεις του Κ. Χατζηδάκη τις πληροφορήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για κύκλο ομιλιών και συναντήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έξαλλος. Τα νεώτερα με την επιστροφή του στην Αθήνα!

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα