Σαρωτικές προεκλογικές (;) αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Ενώ μετά τις τελευταίες δηλώσεις Σόϊμπλε αναζωπυρώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση τα σενάρια για κάλπες, ο Πάνος Καμμένος προέβη σε αιφνιδιαστική αλλαγή των αρχηγών και των τριών όπλων (Πολεμική Αεροπορία, Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό), ενώ στην θέση του διατήρησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτής της μεθόδευσης δεν φαίνεται, σύμφωνα με

τις έως τώρα πληροφορίες, να ήταν ενήμερος ούτε καν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι, ειδικά στην περίπτωση του ΓΕΣ, για να αναδειχτεί σε αρχηγός ο έως σήμερα διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής, χρειάστηκε να καρατομηθούν δέκα αντιστράτηγοι. Να σημειωθεί πως ο αρχηγός του ΓΕΑ, Χρήστος Βαΐτσης, αποστρατεύτηκε ενώ βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στο ΓΕΣ “φαγώθηκε” ο Βασίλης Τελλίδης, και ο νέος αρχηγός είναι ο 7ος μέσα στα τελευταία έξι χρόνια, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ.Βίτσας, πάντως, ευρισκόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωΐ φάνηκε αιφνιδιασμένος, όταν ερωτήθη σχετικά με τις αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ουδείς τον είχε ενημερώσει περί αυτών. Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε κι αυτός την έκπληξή του. Παρ' ότι ευχήθηκε στη νέα ηγεσία “καλή επιτυχία”, ο ίδιος υπογράμμισε: “Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ξαφνικά η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τρεις Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να προχωρήσει σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών μειζόνων σχηματισμών και μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (Α.Σ.Σ.), με προφανή επίπτωση στην πειθαρχία και στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή”.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα