Επιστρέφει στον σωστό δρόμο ο Κυριάκος

Στο σωστό δρόμο φαίνεται ότι επιστρέφει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ελπίζουμε να μην λοξοδρομήσει πάλι, καθώς τις τελευταίες ημέρες επικαλείται και πάλι την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά.

Φαίνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης κατάλαβε, ότι μόνο με την υπεράσπιση του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία υπήρξε υπουργός, μπορεί να πιάσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές,

διότι ο κόσμος θα μπορεί να συγκρίνει το πριν και το μετά. Δηλαδή, την προοπτική και την ελπίδα που έφερε η κυβέρνηση Σαμαρά, σε αντίθεση με την μαυρίλα που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση για την φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι φόροι θα μειωθούν ακόμα και μονομερώς και χωρίς την έγκριση των πιστωτών, από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε μια σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση.

Από την Πειραιώς, μετά και τα καμπανάκια που χτύπησαν διάφοροι «σαμαρικοί» ότι δεν νοείται η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. να μην έχει ως οδηγό τα όσα έκανε ο Αντ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός, έσπευσαν να διαμηνύσουν ότι οι μειώσεις φόρων θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. λένε ότι αυτό θα γίνει, διότι, πρώτον, είναι κομβικής σημασίας στο οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και δεύτερον, δεν θα δημιουργούν δημοσιονομικό κενό καθώς θα συνοδεύονται από ανάλογη μείωση δαπανών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε σε βουλευτές και στελέχη την περασμένη Παρασκευή, το συγκεκριμένο σχέδιο θα προχωρήσει αποφασιστικά, ακόμα κι αν οι δανειστές έχουν διαφορετική άποψη. Και υπενθυμίζουν, ότι και στο ζήτημα του Φ.Π.Α. στην εστίαση υπήρχε διαφωνία και η τότε ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, πέρασε τις δικές της θέσεις και εν τέλει δικαιώθηκε.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πέραν της μείωσης του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 23% στο 13%, είχε προχωρήσει στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% και στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%. Ακόμη, αναφέρουν, ότι επιπρόσθετα, είχε μειώσει κατά 30% την Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα την καταργούσε οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διατήρησε την Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης για το 2017 και δεν έχει καμιά πρόθεση να την καταργήσει στο μέλλον. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, αφού δεν χωρούν εσωτερικές αναταράξεις στη σημερινή εποχή, φθάνει όμως η ηγεσία της Ν.Δ. να τα εννοεί πραγματικά και να μην θέλει απλά να θολώσει τα νερά για να μην υπάρχουν αναταράξεις!

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα