Σαμαράς: O Κυριάκος κρατάει καλά το τιμόνι

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει καλά το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας», δηλώνει στην «Αγορά», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με τη μέχρι τώρα πορεία του προέδρου του κόμματος αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, δύο δρόμους κάτω από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Δημοκρίτου και γευμάτισε στο «Cappuccino

d’achille» μαζί με τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη και με την συντροφιά πολιτικών του φίλων. Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση περιστράφηκε στην συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, την στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, από το προσφυγικό μέχρι τα εθνικά θέματα.

«Οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα προκάλεσαν στη χώρα ένα απέραντο χάος», λένε από το επιτελείο του βάζοντας τη χώρα πιο βαθιά στα Μνημόνια και πιο βαθιά στην κρίση, μετατρέποντάς την ταυτόχρονα σε ένα απέραντο hot spot. Όταν μάλιστα η συζήτηση πήγε στο ζήτημα του χρέους, κοινή ομολογία στο τραπέζι ήταν πως «η Ελλάδα είχε επιτύχει να καταστήσει το υψηλό της χρέος «βιώσιμο», ενώ κατά ομολογία του ΔΝΤ στα τέλη του 2014 μπορεί να μην χρειαζόταν πια «βοήθεια χρέους», και τώρα η κυβέρνηση κατάφερε να το καταστήσει μη βιώσιμο. «Οι Έλληνες πληρώνουν τώρα για μια υπόσχεση του μέλλοντος» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήριος το τελευταίο διάστημα στηρίζει τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φάνηκε και στην τελευταία του ομιλία στο συνέδριο του κόμματος. Κανείς βέβαια δε ξεχνάει πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τους περισσότερους ευρωπαίους πολιτικούς αρχηγούς.

Αναφορικά με τις ενστάσεις που κάποιοι διατυπώνουν για την στρατηγική του κόμματος, συνεργάτες του σημειώνουν πως «τώρα που βρίσκει τη δυναμική της η ΝΔ, δεν πρέπει να γυρίσουμε το τιμόνι στο πρώτο κύμα». «Τι ακριβώς φοβούνται» διερωτούνταν… «μήπως δεν διαλύσει ο Τσίπρας με τα μέτρα αυτά την οικονομική και κοινωνική συνοχή»;

Ο κ. Σαμαράς ήταν ανήσυχος και για τα εθνικά θέματα, εστιάζοντας στην εσωτερική κρίση που περνάει η Τουρκία. «Η Άγκυρα συνηθίζει να εξάγει την εσωτερική της κρίση στο Αιγαίο», έλεγαν συνομιλητές, υπογραμμίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να διαχειριστεί ένα τέτοιο θερμό επεισόδιο.

O πρώην Πρωθυπουργός έμεινε για αρκετή ώρα στον πεζόδρομο, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πέρασαν και τον χαιρέτησαν συνομιλώντας μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα