Σαμαράς: Eπιμονή στο λάθος, είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση

Τα χειρότερα ενδέχεται να είναι μπροστά ήταν το μήνυμα που εξήχθη από τη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν αρκετά προβληματισμένος από τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η «επιμονή στο λάθος, είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση» και η εκτίμηση της ηγεσίας του κόμματος είναι ότι δύσκολα οι πιστωτές και εταίροι θα δεχθούν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Στην ωριαία συνεδρίαση

του Πολιτικού Συμβουλίου ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει θετικά και γόνιμα η συζήτηση των δυο πλευρών, καθώς όπως είπε «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν».

Η ΝΔ δίνει έμφαση στα non papers που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη δημοσιότητα και αφορούν στις συνεδριάσεις του Eurogroup, όπου μέσω αυτών παραδέχεται πλήρως ότι παρέλαβε τη χώρα με πλεονάσματα και υποστηρίζει ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι η αφετηρία στην οποία στέκεται η κυβέρνησή του.

«Παραδέχεται ευθέως ότι η χώρα βρίσκεται σε ανάκαμψη και παραδέχεται ότι το χρέος της Ελλάδος είναι βιώσιμο, εφόσον δοθεί η βοήθεια χρέους που εξασφάλισε η κυβέρνηση Σαμαρά από τον Νοέμβριο του 2012» αναφέρει η ΝΔ και συμπληρώνει:«Παραδέχεται, δηλαδή, τα επιτεύγματα και την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, που μέχρι τώρα αμφισβητούσε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση και να χτίσει πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σύγκρουση για Παυλόπουλο

Μοναδική παραφωνία στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Γιάννης Βρούτσης και Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν η διαφωνία του έτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγε κόντρα στη γραμμή της ΝΔ, η οποία δήλωσε εξ αρχής ότι θα ψηφίσει τον Π. Παυλόπουλο και τόνισε ότι έπρεπε να συζητηθεί στα όργανα του κόμματος, ενώ κάλεσε τον Αντ. Σαμαρά να αφήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη βρέθηκε ο Ν. Κακλαμάνης που τον επέκρινε, υπερασπιζόμενος τον Π. Παυλόπουλο, ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν τη σιωπή!

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα